Yogayama Classes

Det finns bara en yoga. Yogayamaklasserna har ett innehåll och sekvens skapad av Yogayama. Yogayamaklassen är designad för att eleven ska få en helhetsupplevelse av vad yoga innebär. Den gerelevenmöjlighet att växa i sin yogapraktik fysiskt, mentalt och spirituellt med hjälp av asana, pranayama och meditation.

Varje klass inleds med pranayma från Kaivalyadhama-traditionen och anpassas efter individuell erfarenhet och förmåga. Asanapraktiken är influerad av den uråldriga Hathayogan såväl som Ashtanga-Vinyasa och Iyengaryoga. Klasserna har alltid ett tema och byggs upp mot en peakposition eller grupp av positioner. Klassen avslutas med att stilla sinnet med hjälp av andningstekniker, guidad avslappning eller meditation.

Yogayama sekvensen inleds med en uppvärmning baserad på temat och fortsätter med solhälsningar eller en modifierad version av solhälsningen beroende på nivå av klass. Eleven får möjlighet att bygga upp sin praktik steg för steg på ett skonsamt sätt med hjälp av linjering och props. De får lära sig vilka muskler som behöver stärkas och förlängas för att bygga upp mot en specifik position samt vad som är viktigt att tänka på för att undvika skador och skapa en hållbar praktik. Klassen hjälper eleven att förstå hur de ska jobba fysiskt i en position och samtidigt hitta ett lugn i sinnet. Med denna metod kommer de att kunna utföra asanas som tidigare upplevts som för svåra.

Ordet Pranayama är ofta översatt som “expansion eller förlängning av livskraften” och det representerar en av huvudmetoderna inom klassisk Hathayoga. I denna yogatradition är pranayama kanske det högst betraktade verktyget för att skapa större kontakt med den inre världen och de mer subtila delarna av oss som människor.

Yogayama Classes Schedule

Select studio from top to see classes.

Yogayama Classes teachers

Martina Cederqvist

Yogayama ClassesRestorativeHatha Yoga

Martina has been practicing yoga since 2003 and teaching since 2013.  She has a big passion for asanas and alignment […]

Josefin Seydlitz

Yogayama Classes

Josefine found yoga at a Gym in Stockholm. The yoga practice became a great counterweight to the daily stress. Josefine’s […]

Tove Åsell

Yogayama ClassesYin Yoga

Tove kom i kontakt med yogan på ett mer organiserat sätt pga en skada. Den blev förutom en hjälp till […]

Nenne Folkeson

Yogayama ClassesRestorativeHatha Yoga

Nenne började undervisa yoga direkt efter den första 200-timmarsutbildningen på Yogayama 2012. Det är en ära att få dela yoga. […]

Caroline Westling

Yogayama ClassesYin YogaHatha Yoga

Caroline har haft ett djupt filosofiskt intresse under större delen av sitt liv. Redan som tonåring blev hon inspirerad av […]

Kripa Patra

Yogayama ClassesGravidyoga/Prenatal Yoga and Mamma-baby YogaHatha Yoga

For as long as I can remember, I have always searched for the meaning of life. I have naturally been […]

Contact Us

Yogayama Göteborg

Skanstorget 6
411 22 Göteborg

0727-199067

infogbg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar