<< Back to News & Events updates

Estelle Nordenfalk: Därför älskar jag att bli äldre

Estelle Nordenfalk
Estelle Nordenfalk: Därför älskar jag att bli äldre

 

Estelle Nordenfalkhar lärt sig vad närvaro är.

Det är mycket prat om välmående. Lite av den nya sortens lyx. Man ska vara välmående och ha balans i livet. Lättare sagt än gjort!

För mig tog det många år att förstå exakt vad välmående egentligen innebar, hur det känns och framförallt hur man når dit.

Det påminner mig om när jag för många, många år sedan jobbade som sångerska och alla pratade om att man skulle ha scennärvaro. Jag förstod aldrig då vad scennärvaro var och hur man skulle kunna veta om man hade det eller inte. Men det var uppenbart något som många skattade högt och att ha det kunde nästan avgöra om en artist var bra eller dålig, så jag försökte verkligen förstå hur man uppnådde den där scennärvaron.

”Idag kan jag se och känna skillnad på om mötet med en annan människa sker i närvaro.”

Estelle Nordenfalk

Långt efter att jag lagt sångkarriären på hyllan lärde jag mig, efter mycket träning med yoga som verktyg, vad närvaro var. Idag kan jag se och känna skillnad på om mötet med en annan människa sker i närvaro.

Att sträva efter att uppnå välmående har inneburit att jag har behövt träna upp och uppmärksamma mig själv och mina beteenden. Det har tagit tid och jag har fått utforska olika metoder.

Att vara i välmående processer är något som jag själv bestämt mig för att ha fokus på. Det gäller mina egna tankar, vilka samtalsämnen jag väljer, vilka sammanhang jag befinner mig i, vilka företag som jag gynnar genom att handla hos dem, vilka val jag gör generellt i min vardag – de ska komma från en ren och välmående plats inom mig.

Det handlar också mycket om att vara dedikerad och för att kunna vara det behöver man vara tydlig i sina gränsdragningar. Hälsa och välmående handlar mycket om just gränsdragningar och disciplin, tycker jag. Många är rädda för sådana ord och tycker det låter strängt, men det finns en djupare befrielse i att definiera sig själv genom att just dra gränser.

Naturligtvis är vårt mänskliga behov av återhämtning en stor del av ett välmående tillstånd. Jag är oerhört mån om att hitta återhämtning i min vardag. Det kan handla om dagliga rutiner hämtade från ayurveda eller att dra sig undan och landa i sig själv eller bara hitta tillbaka till sin djupa, starka andning.

Kanske viktigast av allt i jakten på välmående är att börja observera och därmed kunna kontrollera olika beteenden, även de som går i fel riktning.

Genom att överdriva allt och hetsa på i ett för högt tempo kör du över din kropp istället för att börja lyssna inåt och skapa en kontakt med din egen intelligens, där finns svaren på hur du ska balansera upp dig själv för att öka det friska. Min egen lärdom kring detta är att det tar tid, förändringar tar tid och utveckling tar tid – så ge det tid.

Jag älskar att bli äldre!

Läs mer på YOGAFORDIG.NU

blogs

Har vi inte ljugit klart nu?

By: Estelle Nordenfalk

Sitter bredvid en familj i frukostmatsalen på fjällhotellet och hör mamman säga lite skrattandes till sina tonårsbarn:…

Genomskåda din omvärld och lätta på stressbördan!

By: Estelle Nordenfalk

SPG:s krönikör Estelle Nordenfalk, vd för Yogayama och föreläsare inom hälsa, om varför vi bör observera våra…

Loading...

Receipes

Sött och gott

By: Yogayama

Raw cheesecake med hallon och granatäpple Botten: 1 dl valnötter, blötlagda 5 dadlar, urkärnade och blötlagda 1…

Golden Milk recept

By: Yogayama

Golden milk innehåller antiinflammatoriska ingredienser och kan bidra till ett starkare immunsystem. Ingredienserna boostar även förbränningen och…

Favoritsmoothies med renande bas

By: Yogayama

1 äpple, 1 banan, 1 kiwi, 2 nävar bladgrönt efter smak (spenat, persilja, mangold, ruccola, grönkål, basilika,…

Loading...

Latest Videos

David Fredriksson

By: Yogayama

Carina Schütt

By: Yogayama

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde…

Loading...

Workshops, Courses & Events

9th

  • Course
  • Göteborg

Teknikklasser med Mariell Ehlin

starts on Jul 9
more

13th

  • Course
  • Stockholm

Kost och Ayurveda; höst 2019

starts on Nov 13
more
X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar