Anatomi, Fysiologi och Biomekanik: 2021

TEORI OCH PRAKTIK
Denna fördjupningskurs bygger på en noga utvald kombination av teoretiska studier och praktisk övning för bästa möjliga inlärning och utveckling. Daglig morgonträning (yoga/meditation) varvas med de teoretiska föreläsningarna som fokuserar på:

Bäckenets leder och funktion
Axelled och skuldror
Ryggradens rörelser och biomekanik

OPTIMAL LINJERING FÖR VARJE YOGI
Under den praktiska delen väljer vi att utforska några väl utvalda yogapositioner från tre huvudsakliga familjer: framåtfällningar, bakåtböjningar och rotationer.
Genom att utgå från kroppens hårdaste vävnad (skelettet) till den mjukaste och mest föränderliga (muskler och ligament) närmar vi oss optimal linjering – något som är unikt för varje enskild individ. Att lära sig förstå kroppars fysiska olikheter är ovärderlig kunskap både för den enskilde yogautövaren och för personer som undervisar andra i yoga.

FÖRKUNSKAPER
Onlinekurs Anatomi för Asana 

Kursen hålls delvis på engelska.

EFTER AVSLUTAD KURS
Denna djupdykning i anatomi riktar sig till yogalärare samt personer med en etablerad yogapraktik. Efter kursen har du som deltagare en förbättrad förståelse för struktur, funktion och unik variation kring några av rörelseapparatens mest fundamentala områden – ryggraden, axelled och skuldra, höften och bäckenet. Du har tränat upp din förmåga att kunna se människors olika förutsättningar och hur man på bästa sätt anpassar specifika yogapositioner för dessa individuella behov.

UPPLÄGG
Varje kursdag börjar kl. 09.00 och slutar ca 17.00. Vi äter lunch vid 12.30 och har kortare pauser under förmiddagen och eftermiddagen.

OBS! Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos yogayama.

DATUM 

Kommer snart! 

Schedule

 • January 01 , 2021
  09:00To17:00

  Datum kommer snart!

Prices

 • Course
  4800 SEK
 • Number of hours
  25 hrs

Prior Knowledge

OBS! Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos yogayama.

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama ONLINE

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar