Föreläsningsserie – Kropp och själ i samspel med Arwa Josefsson

“Ju mer jag satte mig in i hur vi bäst läker från långvariga sjukdomstillstånd, desto tydligare såg jag att alla tekniker redan fanns inom yogan”

Under tre tisdagskvällar hör vi läkaren och psykoterapeuten Arwa Josefsson väva samman kunskap från biologi, psykologi och modern neurovetenskap, för att förstå människan som en helhet: vad som skapar hälsa och vad som bidrar till ohälsa. Vi får en förklaring till hur symtom uppstår, hålls vid liv och ibland utvecklas till sjukdomar. Fokus kommer att ligga på långdragna stress- och symtomtillstånd (tex utmattningssyndrom, IBS, kronisk migrän, tinnitus, fibromyalgi) där många som söker vård inte får den hjälp som är möjlig, när västerländsk vetenskap lätt fastnar i ett ensidigt biomedicinskt synsätt. Genom att förstå människans inre samband bättre kan vi också ta ett större ledarskap för vår läkandeprocess.

Föreläsningarna är delar i en serie men kan också höras fristående. Varje tillfälle är mellan kl 17-18.30 en trappa upp i restaurangen (BodyBuddy). Datum för höstterminen 2023 är:

Tisdag 12 september
TEMA: Kroppen vill dig väl. Vad är symtom och hur hänger de ihop? Hur uppstår och förstärks de? Fördjupad stressfysiologi, kroppens fyra försvarssystem.

Tisdag 19 september
TEMA: Vad bär jag med mig från livets resa? Trauma och dess roll i utvecklingen av sjukdomar. Varför funkar yoga och mindfulness?

Tisdag 26 september
TEMA: Chaufför i eget liv. Hållbarhet. Att sätta sig bakom ratten mot bestående läkning av långvarig smärta, trötthet och andra symtomdiagnoser.

Pris: 300kr/föreläsningstillfälle eller alla 3 för 750kr. Bokning av alla tre sker via receptionen.

Om Arwa Josefsson
Arwa Josefsson är en uppskattad föreläsare, håller kurser och workshops för både vårdpersonal och allmänheten. Hon deltar i klinisk forskning vid Karolinska institutet och arbetar bland annat i specialiserad verksamhet för personer med långdragna stress- och smärttillstånd, där både yoga och mindfulness är en del av behandlingsprogrammet. Ni stöter oftast på henne på Yogayamas Mysoreklasser. Det var inspiration från hennes patienter och yogans positiva effekter på deras läkning som övertygade henne att själv ställa sig på mattan.

Vid frågor eller för anmälan, mejla info@yogayama.se

Bokning ej återbetalningsbar.
Bokningsvillkor.

Schedule

  • September 26 , 2023 --September 26 , 2023
    17:00To18:30

Prices

  • Event
    300kr/tillfälle

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar