Kost och Ayurveda Öppen för alla

Allt vi äter påverkar vår fysiska hälsa, energinivå, humör och även vår psykiska hälsa samt det själsliga välbefinnandet. Det är dock inte enbart vad vi äter som påverkar utan även faktorer som stress, motion, återhämtning och när, var och hur vi äter. Många faktorer har en betydelse för vårt välbefinnande, bland annat genom hur effektivt vi kan ta vara på näringen och därmed öka förståelsen för hur vi individuellt kan anpassa vår kost och livsstil för att optimera vår egen hälsa.

Förutom grundläggande näringslära går vi under denna kurs igenom matsmältningens fysiologi, hur stress, återhämtning och motion påverkar hur du tar upp det du äter, samt hur reningsprocesserna i kroppen går till. Vi diskuterar skillnader mellan olika typer av kosthållning, hur vi kan förhålla oss till rådande trender och hur vi kan anpassa kosten för att må så bra som möjligt. Vi fördjupar oss inom tarmfloran och dess påverkan på hela vår hälsa samt tittar på relationen mellan mat och yoga, hur vi ätit historisk och vad som enligt forskningen faktiskt är en bra kost. Vi får konkreta råd kring hur vi själva kan välja vilken kost och matlagning som kan stötta vår hälsa genom olika faser i livet.

Under kursen utvecklar vi även våra kunskaper inom ayurveda och lär oss bland annat mer om de 6 olika smakerna och deras effekt på matsmältningen, hur man upptäcker tecken på obalans genom att titta på tunga, naglar och ansikte, samt ayurvediska råd för att motverka av några av vår tids vanligaste obalanser.

 

Schedule

 • November 08 , 2024
  08:30To17:00
 • November 09 , 2024
  08:30To17:00
 • November 10 , 2024
  08:30To17:00
 • December 14 , 2024
  08:30To16:30
 • December 15 , 2024
  08:30To16:30

Prices

 • Course
  8700 SEK
 • Number of hours
  50 hrs

Teacher (s)

Charlotte Fredriksson

Vinyasa Yoga

Charlotte Fredriksson är yogalärare och kostrådgivare sedan flera år tillbaka och är mitt i sin vidareutbildning mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. […]

Dr. Sangeeta

Dr. Sangeeta är utbildad Indisk Vaidya, Ayurvedisk läkare, från Kerala, Indien. Hon har genomgått en 6-årig utbildning som därefter byggts […]

Annika Berger

RestorativePranayamaHatha YogaVinyasa Yoga

Annika är yogalärare, ayurvedisk terapeut, idrotts och hälsopedagog. Idag arbetar hon främst med personliga yogamöten, att coacha människor på deras […]

Course includes

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring och som vill bredda sina kunskaper i ämnet för att på så vis få en större förståelse för olika människors behov när det gäller mat och välbefinnande. Som yogautövare och lärare får du även ökad insikt i den ayurvediska hälsoläran och yogisk kost och därmed en bred kunskap kring hur mat och yoga kompletterar varandra i syfte att läka och hela.

 • Daglig yogisk asanapraktik
 • Daglig meditation
 • Grundläggande näringslära
 • Metabolism, matsmältning, matspjälkning och näringsupptag
 • Lymfsystem – detox och kroppens reningssystem
 • Mat och medvetenhet genom livets olika faser
 • Mat, motion, tarmflora, hormoner och relationen till yoga
 • Inspiration och diskussion om olika typer av dieter, trender och kosthållning
 • Tips och provsmakning av lättlagad färgglad och vacker mat
 • Fördjupning inom Ayurveda: ayurvediska rekommendationer för några av vår tids vanligaste obalanser
 • Förberedande hemuppgifter
 • Hemuppgifter mellan kurshelgerna
 • Ett online-möte mellan de båda kurshelgerna

After completing the course

Efter utbildningen har du som deltagare en ökad kunskap och förståelse för matens huvudsakliga byggstenar och kroppens behov av olika näringsämnen. Du har också fått en djupare inblick i ämnet ayurveda, den klassiska indiska hälsoläran, en systertradition till yogan, och erhållit specifika tekniker för hantering av vanliga obalanser.

Med en bredare förståelse för hur kroppen fungerar blir det enklare att hitta ett personligt förhållande till mat, något man kan säga är en grundpelare inom just ayurveda. Kursen ger dessutom en ökad lust att prova olika sorters mat och ger ny inspiration hemma i köket.

Kursen är öppen för alla

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar