Kost och Ayurveda; höst 2019

”Du är vad du äter” – idag ett bekant påstående som många nog håller med om. Nämligen att maten vi stoppar i oss påverkar vår fysiska hälsa, vår energinivå, vårt humör och därmed även vår psykiska hälsa samt det själsliga välbefinnandet.

Det är dock inte enbart vad vi äter som påverkar; faktorer som när, var och hur vi äter har också betydelse för hur pass effektivt vi kan ta vara på det som serveras på tallriken och i förlängningen för hur hälsa utvecklas.

Förutom grundläggande näringslära går vi under denna kurs igenom matsmältningens fysiologi, det endokrina systemet, samt hur reningsprocesserna i kroppen går till. Vi diskuterar skillnader mellan olika dieter samt sur och basisk kost. Vi tittar på relationen mellan mat och yoga och får även konkreta råd kring hur kost och matlagning kan stötta olika konstitutioner.

Under kursen utvecklar vi även våra kunskaper i ayurveda och lär oss bland annat mer om de 6 olika smakerna och deras effekt på matsmältningen, hur man upptäcker tecken på obalans genom att titta på tunga, naglar och ansikte, samt ayurvediska råd för att motverka av några av vår tids vanligaste obalanser.

 

 

Schedule

 • November 13 , 2019
  08:30To17:30
 • November 14 , 2019
  08:30To17:00
 • November 15 , 2019
  08:30To17:00
 • November 16 , 2019
  08:30To16:30
 • November 17 , 2019
  08:30To16:30

Prices

 • Course
  7900 SEK
 • Number of hours
  50 hrs

Teacher (s)

Dr. Sangeeta

Dr. Sangeeta är utbildad Indisk Vaidya, Ayurvedisk läkare, från Kerala, Indien. Hon har genomgått en 6-årig utbildning som därefter byggts […]

Annika Berger

RestorativePranayamaHatha YogaVinyasa Yoga

Annika är yogalärare, ayurvedisk terapeut, idrotts och hälsopedagog. Idag arbetar hon främst med personliga yogamöten, att coacha människor på deras […]

Course includes

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring och som vill bredda dina kunskaper i ämnet för att på så vis få en större förståelse för olika människors behov när det gäller mat. Som yogautövare och lärare får du även ökad insikt i den ayurvediska hälsoläran och en breddad kunskap kring hur mat och yoga kompletterar varandra i syfte att läka och hela.

KURSEN INNEFATTAR:

·      Daglig asanapraktik
·      Daglig meditation
·      Grundläggande näringslära
·      Metabolismens fysiologi – väl fungerande matsmältning och optimalt näringsupptag
·      Det endokrina systemet och relationen till yoga
·      Bas- och syrabildande kost – vad är skillnaderna?
·      Detox: kroppens reningskanaler och hur vi kan stötta dem?
·      Raw food eller LCHF? – fördelar och nackdelar med dagens vanligaste ”dieter”
·      Den personliga relationen till mat – hur förhållandet till mat påverkar hälsan
·      Mat och medvetenhet
·      Fördjupning i Ayurveda: ayurvediska rekommendationer för några av vår tids vanligaste obalanser
·      Testa Rawfood! Malin Sönegård demonstrerar och den råa matlagningen med tips på enkla recept och utsökt provsmakning.
·      Förberedande hemuppgifter

Prior Knowledge

Grundläggande kunskaper inom ayurveda rekommenderas.

After completing the course

Efter utbildningen har du som deltagare en ökad kunskap och förståelse för matens huvudsakliga byggstenar och kroppens behov av olika näringsämnen. Du har också fått en djupare inblick i ämnet ayurveda, den klassiska indiska hälsoläran, och erhållit specifika tekniker för hantering av vanliga obalanser.

Med en bredare förståelse för hur kroppen fungerar blir det enklare att hitta ett personligt förhållande till mat, något man kan säga är en grundpelare inom just ayurveda. Kursen ger dessutom en ökad lust att prova olika sorters mat och ger ny inspiration hemma i köket!

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Göteborg

Skanstorget 6
411 22 Göteborg

0727-199067

infogbg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Norrköping

Hantverkaregatan 36
Norrköping, Sweden

+46 70 735 69 70

infonkpg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar