Kost och Ayurveda

”Du är vad du äter” – idag ett bekant påstående som många nog håller med om. Nämligen att maten vi stoppar i oss påverkar vår fysiska hälsa, vår energinivå, vårt humör och därmed även vår psykiska hälsa samt det själsliga välbefinnandet.

Det är dock inte enbart vad vi äter som påverkar; faktorer som när, var och hur vi äter har också betydelse för hur pass effektivt vi kan ta vara på det som serveras på tallriken och i förlängningen för hur hälsa utvecklas.

Förutom grundläggande näringslära går vi under denna kurs igenom matsmältningens fysiologi, det endokrina systemet, samt hur reningsprocesserna i kroppen går till. Vi diskuterar skillnader mellan olika dieter samt sur och basisk kost. Vi tittar på relationen mellan mat och yoga och får även konkreta råd kring hur kost och matlagning kan stötta vår hälsa.

Under kursen utvecklar vi även våra kunskaper i ayurveda och lär oss bland annat mer om de 6 olika smakerna och deras effekt på matsmältningen, hur man upptäcker tecken på obalans genom att titta på tunga, naglar och ansikte, samt ayurvediska råd för att motverka av några av vår tids vanligaste obalanser.

 

 

Schedule

 • November 10 , 2023
  08:30To17:00
 • November 11 , 2023
  08:30To17:00
 • November 12 , 2023
  08:30To17:00
 • December 16 , 2023
  08:30To16:30
 • December 17 , 2023
  08:30To16:30

Prices

 • Course
  8700 SEK
 • Number of hours
  50 hrs

Teacher (s)

Annika Berger

RestorativePranayamaHatha Yoga

Annika är yogalärare, ayurvedisk terapeut, idrotts och hälsopedagog. Idag arbetar hon främst med personliga yogamöten, att coacha människor på deras […]

Course includes

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring och som vill bredda dina kunskaper i ämnet för att på så vis få en större förståelse för olika människors behov när det gäller mat. Som yogautövare och lärare får du även ökad insikt i den ayurvediska hälsoläran och en breddad kunskap kring hur mat och yoga kompletterar varandra i syfte att läka och hela.

KURSEN INNEFATTAR:

·      Daglig asanapraktik·      Daglig meditation·      Grundläggande näringslära·      Metabolism, matsmältning, matspjälkning och näringsupptag ·      Det endokrina systemet och relationen till yoga·      Detox – kroppens reningskanaler och hur vi kan stötta dem?·      Mat och medvetenhet

 • Inspiration och diskussion om olika typer av moderna dieter 

.      Tips och provsmakning av enkel färgglad och vacker mat

·      Fördjupning i Ayurveda: ayurvediska rekommendationer för några av vår tids vanligaste obalanser·      Förberedande hemuppgifter

.      Hemuppgifter emellan kurshelgerna

·      Fördjupning i Ayurveda: ayurvediska rekommendationer för några av vår tids vanligaste obalanser·      Förberedande hemuppgifter

. Hemuppgifter emellan kurshelgerna

Prior Knowledge

Grundläggande kunskaper inom ayurveda rekommenderas, men kursen är öppen för alla.

After completing the course

Efter utbildningen har du som deltagare en ökad kunskap och förståelse för matens huvudsakliga byggstenar och kroppens behov av olika näringsämnen. Du har också fått en djupare inblick i ämnet ayurveda, den klassiska indiska hälsoläran, och erhållit specifika tekniker för hantering av vanliga obalanser.

Med en bredare förståelse för hur kroppen fungerar blir det enklare att hitta ett personligt förhållande till mat, något man kan säga är en grundpelare inom just ayurveda. Kursen ger dessutom en ökad lust att prova olika sorters mat och ger ny inspiration hemma i köket!

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar