Kurs – Mat som är bra för dig, plånboken och planeten

Mat som är bra för dig, plånboken och planeten

Att äta bra mat kan spara många många tusenlappar varje år. Den här kursen kommer att vara fullproppad med pepp och verktyg för att äta medvetet, klimatsmart, hälsosmart och ekonomismart. Men hur fixar jag det i praktiken? Det är just det vi kommer att gå igenom.

Fokus kommer att vara vegetabilier, och varje vecka kommer vi att prata om olika råvaror och hur dessa kan användas. Det sker ingen praktisk matlagning under kursen men du kommer att få uppgifter från varje till kurstillfälle, att applicera in din vardag. Så vill du testa nya saker så att du succesivt för in riktigt goda vanor i ditt vardagsliv, är detta kursen för dig. Helt enkelt massor av inspiration till en hälsosam, plånbokssmart och klimatsmart matlagning!

Näringslära

Varje gång kommer vi att prata lite näringslära. Vad behöver kroppen och hur får jag i mig det? Vi kommer att ha fokus på några näringsämnen som kräver lite mer uppmärksamhet när man väljer att äta en kost rik på vegetabilier.

Målsättning

Att sätta ett mål, långsiktigt eller kortsiktigt, är en ovärderlig hjälp för att göra förändringar. Du kommer under kursen att få sätta ett mål och börja din resa mot den, oavsett om det ligger 4 veckor bort eller 10 år bort. Du bestämmer helt och hållet ditt mål själv.

Väg till målsättning

Vägen till målsättningen är ju det som avgör om man når målet! I kursen kommer vi att jobba med de faktorer som får dig att nå just ditt mål. I detta ingår att få koll på utgifter, göra en budget, sätta upp en plan och också att identifiera sina fallgropar (och vad du kan göra för att undvika dem!). Under kursen kommer vi att ha fokus på just kostnader kopplat till maten.

Efter varje kurstillfälle kommer du att få uppgfter att applicera i din vardag. Tanken är att detta är en kurs där du verkligen får jobba med dina vanor, dina mönster, införa nya och kanske bryta gamla som du inte längre behöver så att du varaktigt kan #staycheap.

Kursledare: Hanna Olvenmark, leg.dietist och driver bloggen www.undertian.com där Hanna delar med sig av sin passion för matlagning som är hållbar för planeten och individen- såväl hälsomässigt som ekonomiskt.

I kursen ingår:
Material (recept, tips) som du får med dig hem efter varje kurstillfälle

Datum: 1 mars, 8 mars, 15 mars och 22 mars
Tid: kl 18.15-20.15
Kostnad: 1200 kr (studenter, arbetssökande och pensionärer 20% rabatt)
Under kursperioden får du möjlighet att gå på 3 valfria yogaklasser hos Yogayama (värde 750 kr)
Max 12 deltagare.

Anmälan: infogbg@yogayama.se

Schedule

  • March 01 , 2018 --March 08 , 2018
    18:15To20:15

Prices

  • Course
    1200 kr. 20 % rabatt för studerande, arbetssökande och pensionärer.
X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar