Linjering och assistering

Under denna kurs går vi igenom anatomin, linjeringen och tekniken bakom ett antal olika grupper av assisteringar (framåtfällningar, rotationer, bakåtböjningar), hur man anpassar varje asana till utövaren samtidigt som vi ägnar en stor del av tiden åt att praktisera på varandra.

Kursen riktar sig till yogalärare som önskar utvecklas och känna sig säkrare i assisteringar och samtidigt få en ökad förståelse för hur olika yogautövare har olika förutsättningar och därmed bör assisteras på, ibland, helt olika sätt.

 

Schedule

  • October 25 , 2024 --October 27 , 2024
    07:30To17:00

Prices

  • Course
    5300 SEK
  • Number of hours
    25 hrs

Teacher (s)

Caroline Westling

Yin YogaHatha Yoga

Caroline har haft ett djupt filosofiskt intresse under större delen av sitt liv. Redan som tonåring blev hon inspirerad av […]

Course includes

1. Olika utövare har olika kroppar och kräver olika assisteringar
2. Skillnaden mellan korrigeringar, justeringar, assisteringar och modifieringar
3. Hur och varför vi modifierar asanas
4. Hur och varför vi assisterar och justerar elever i asanas
5. Linjering, ”alignment”, i både positioner och rörelse
6. Användningen av tillbehör, klossar, bälten, filtar och bolster: när, var hur
7. ”The power of touch”: hur vi placerar händer, fötter etc. när vi assisterar
8. Förståelse av energiflödet i kroppen, i asana och rörelser
9. Att känna in (och förstå vad som händer) när det ”säger stopp”
10. Öva att undervisa
11. Praktiska övningar
12. Praktiska och teoretiska hemuppgifter

Vi börjar kl. 7:30 och slutar ca 17.00. Vi äter lunch runt 12.30 och har kortare pauser under förmiddagen och eftermiddagen.

Prior Knowledge

Kursen vänder sig till yogalärare som önskar fördjupa både sin praktiska och teoretiska kunskap om hur vi modifierar och assisterar yogaasanas och rörelser.
OBSERVERA! Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama

After completing the course

Efter avslutad kurs kommer du med större självförtroende och trygghet kunna hjälpa dina elever att utvecklas, både i klassammanhang och med privata elever.

Du har fått en gedigen förmåga för att ”läsa” och förstå olika kroppar. Du vet att det inte bara finns ett sätt att assistera har lärt dig att utifrån dina elevers individuella behov anpassa justeringar och assisteringar till just personen du har framför dig.

Samtidigt har du erhållit en ”verktygslåda” av olika tekniker och metoder för justeringar, assisteringar och modifieringar av flera grupper av asanas.

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar