Mantrayoga och Chanting

Mantrayoga och Chanting
Mantrayoga är den del av yogatraditionen där vi övar upp vår förmåga att lyssna och uppleva ljud och vibrationer på olika sätt. När det gäller ljud är modern vetenskap och yogatraditionen helt överens: vibration är ett uttryck för liv och hela vår värld består av energi som vibrerar på olika frekvensnivåer.

Chanting är ett effektivt hjälpmedel för stilla sinnet och öppna hjärtat inför övrig träning och har varit en central del av yogatraditionen i tusentals år. Under denna kurs arbetar vi med att hitta klangen och resonansen i kroppen samt memorerar ett antal olika mantran rent melodiskt och innehållsmässigt.

Kursen innefattar bland annat:
Fördjupning Mantrayoga, funktion och syfte
Studier av några vanligt förekommande vediska mantran inklusive OM Pranava
Betydelsen av chanting som praktik för yogautövare
Mantrasång och meditation

Förkunskaper:
Kursen riktar sig både till yogalärare och yogautövare som är intresserade av temat. Inga specifika förkunskaper krävs.

Lärare och föreläsare:
Sara Granström Powiecki
Började sin yrkesbana som musiker efter sex års studier på bland annat Malmö Musikhögskolas solistlinje och Guildhall School of Music and Drama i London.

Sara är numera Experienced Registered Yoga Teacher enligt Yoga Alliance och ensam i Norden om att undervisa som Senior Teacher på Samahita Retreat, en av de mest framstående yogaskolorna i Asien. Hon har utbildat yogalärare både i Sverige och utomlands sedan 2004 och är idag en av grundarna av Yogayamas ansedda lärarutbildning. Sara integrerar ofta vikten av den inre attityden och inställningen i yogapraktiken på sina klasser, gärna med hjälpmedel som chanting, meditation och tacksägelse.

Våren 2018

DATUM: 4 februari

PRIS: 2500 kr

OBS! Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos yogayama.

Schedule

  • February 04 , 2018
    07:30To17:00

Prices

  • Course
    2500 SEK
  • Number of hours
    10 hrs

Teacher (s)

Sara Granström

PranayamaHatha Yoga

Sara began her professional journey as a classical musician, studying for 6 years at schools such as Malmö Music College […]

Prior Knowledge

OBS! Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos yogayama.

Location

Jungfrugatan

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar