Restorative, Grundkurs: fall 2017

Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad. I en klass med inriktning på “restorative” bjuds vi in att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapositioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja återhämtning.

Syftet med denna grundkurs är först och främst att erhålla en egen erfarenhetsbaserad upplevelse av denna unika metod och därifrån skapa förståelse för vad restorative yoga innebär.

UPPÄGG & STRUKTUR

 • Under denna kurs utforskar vi positioner och linjering med stöd av olika hjälpmedel såsom filtar, bolsters och klossar samt hur man kan variera och modifiera varje position.
 • Praktisk genomgång av bakåtböjningar och framåtfällningar, rotationer samt enklare inversioner.
 • Uppbyggnad och sekvensering av yogasessioner – tillämpning av restorative
 • Tid och utrymme kommer att ges till fördjupning av och förståelsen för Savasana (död mans ställning), samt varför den anses vara den viktigaste positionen.
 • Fysiologisk genomgång av det parasympatiska nervsystemet samt avslappningens många positiva effekter.
 • En orientering och genomgång kring vanliga reaktioner på stress, samt mönster och coping-strategier.
 • Förhållningssättet till tid belyses som en viktig del av praktiken. Vi diskuterar hur de yogiska principerna kan appliceras även utanför yogamattan.
 • Genomgående tema för kursen kommer att vara bejakande av “varande bortom görande”, och vi pratar om de eventuella utmaningar som stillhet kan innebära.

“Restorative yoga is the use of props to support the body in positions of comfort and ease to facilitate relaxation and health.”
— Judith Hanson Laster, Ph.D., pionjären inom restorative yoga i väst.

FÖRKUNSKAPER:

Kursen riktar sig till som vill fördjupa sig inom restorative yoga samt till yogalärare som önskar inkludera restorative i sin undervisning.

LÄRARE:

Sarah Jonsson har arbetat som yogalärare i över 15 år och undervisat restorative yoga sedan 2008. Hon har en bakgrund inom beteendevetenskap med examen i psykologi, inriktning stress och copingstrategier. Sarah studerar terapeutisk yoga tillsammans med Judith Hanson Lasater, pionjären inom restorative yoga, och assisterar även vid ett flertal av Judiths utbildningar runt om i världen.

DATUM:

del I, 2-3 september

del II, 7-8 oktober

TID: 09.00-16.00

TOTALPRIS: 4500

PLATS: Yogayama Sjöstaden

Schedule

 • September 02 , 2017
  09:00To16:00
 • September 03 , 2017
  09:00To16:00
 • October 07 , 2017
  09:00To16:00
 • October 08 , 2017
  09:00To16:00

Prices

 • Course
  4500 SEK
 • Number of hours
  25 hrs

Teacher (s)

Sarah Jonsson

Yoga for Kids and TeensRestorativeGravidyoga/Prenatal Yoga and Mamma-baby YogaYin YogaHatha Yoga

Sarah Jonsson har undervisat olika former av hathayoga sedan millenium och är verksam både i Sverige och utomlands. Hon har en […]

Location

Sjöstaden

Contact Us

Yogayama Göteborg

Skanstorget 6
411 22 Göteborg

0727-199067

infogbg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Norrköping

Hantverkaregatan 36
Norrköping, Sweden

+46 70 735 69 70

infonkpg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar