Satsang med Hanna Backman Från Ahimsa till Samadhi – eller vad tusan är yogafilosofi

Kom på fredagens afterwork klass eller lördagens satsang – eller båda två!

Lördag 29 september kl 10-13
SATSANG: FRÅN AHIMSA TILL SAMADHI.
-eller “Vad tusan är yogafilosofi och hur är den användbar för oss idag?”

För flera tusen år sedan växte ett system fram för hållbar utveckling. Industriell och tekniksk utveckling har fört oss långt fram på många sätt. Men i oss själva funderar vi fortfarande på samma saker nu som då. Den del av oss som tänker och gör hamnar ofta i konflikt. Tankar ger upphov till känslor som ger upphov till kroppsliga sensationer. Och tvärtom. Det stör vår sinnesfrid och vårt välmående. För att kunna må bättre kan vi naturligtvis yoga och meditera, men det kan vara svårt om vi inte tagit hand om vårt liv på bästa tänkabara sätt., innan vi sätter oss på mattan. En liten del av yogafilosofin är Patanjalis 8-faldiga väg, som idag är mer relevant än någonsin och otroligt användbar i tvättstugan likväl som när det är REA inne på Nordstan. Det är nästan som den är skriven för vår tid och innehåller ett system med 15 delar som börjar i din vardag, men som leder till ditt stilla medvetande. Kanske har du hört din yogalärare nämna olika delar som tex Ahimsa, Bramacharya eller Asteya? Tre av tio delar som enbart handlar om vårt vardagliga liv. Innan vi startar en praktisk yogaprkatik. Men hur hänger de ihop?

Klä dig bekvämt, då vi kommer göra en del enklare asanas för att orka sitta, samt avsluta med att testa på Patanjalis förberedelse för meditation. Asana, Pranayama, Pratyahata, Dhyarana, Dharana och slutligen, kanske en glimt av Samadhi.

Datum: 30 september
Tid: 10.00-13.00
Kostnad: 495 kr. Medlemmar hos Yogayama 395 kr

Anmälan: infogbg@yogayama.se
AFTERWORK KLASS ”FLOW INTO REST WITH AHIMSA” – Dynamisk Asanaklass som följs av mjuk Yin.

Den allra första grenen i Pantanjalis 8-faldiga väg är Ahimsa, vilket beskrivs som icke-våld i tanke, ord och handling. Men HUR praktiserar vi Ahimsa i vår egen praktik? och HUR praktiserar vi Ahimsa i vår vardag? Här får du möjlighet att ta Ahimsa från ett intellektuellt begrepp in i din yogapraktik i förhållande till dina asanas och i ditt liv utanför mattan. Hanna leder oss i en dynamisk och lekfull vinyasa flow med temat Ahimsa där vi dammar ur arbetsdagen. Klassen övergår efter en tid in i ett långsammarer flöde som avslutas i vilande och meditativa yinpositioner. Klassen gör avstamp i yogafilosofin ackompanjerad av musik från världens alla hörn.

Datum 28 september
Tid: 18.00-20.00
Kostnad: 345 kr. Medlemmar hos Yogayama 275 kr

Kostnad för föreläsning och afterwork klassen 700 kr. Medlem hos Yogayama 550 kr.

Om Hanna Backman:

Hanna fann yogan 1999 och blev omedelbart förälskad. Sedan dess har hon utforskat och studerat flera yogatraditioner i olika delar av världen. Med en bakgrund inom konst och formgivning upplevde hon samma tillstånd i meditation och yoga som i kreativt flow. Hanna älskar dynamisk Vinyasa Flow, där kroppen svettas, andningen är i synk och humor och glädje ackompanjerar oss. Men med åren har hennes egen praktik blivit mer stilla och subtil. Därför får du båda delarna i hennes klasser. Glädje och flow till stillhet och total avslappning. Yogafilosofin är alltid närvarande.

Utbildad Yogalärare E-RYT 200 hours + 300 hours.
Yin Yoga 100 hours. RYT
ISHTA-bridge (Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda med Yogiraj Alan Finger)

Hanna driver studion Little Peace Yoga i Råsunda i Stockholm. Studion blev utsedd till Sveriges bästa Yogastudio vid Yogagalan 2018, där Hanna ochkså var nominerad i kategorin Bästa yogalärare.

Schedule

  • September 29 , 2018 --September 29 , 2018
    10:00To13:00

Prices

  • Workshop
    495 kr. Medlemmar hos Yogayama 395 kr
X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar