Gravidyoga 50h: höst 2019

En graviditet, och även tiden efter förlossningen, är en väldigt speciell i en människas liv. Utöver stora fysiska förändringar sker även stora omställningar mentalt, samt energi- och känslomässigt. Yoga under och efter graviditet bidrar till ett dokumenterat större välmående, i många fall en lättare förlossning, snabbare återhämtning och ett mer närvarande föräldraskap.

Idag rekommenderas yoga som förlossningsförberedelse på de flesta vårdinrättningar i Sverige och efterfrågan på särskilda gravidyogaklasser är stor. För många blir just gravidyoga ett första möte med yoga i allmänhet. Kvinnor som redan utövar yoga fortsätter i större utsträckning att yoga på vanliga klasser, men med lämpliga modifieringar.

I denna utbildning som leder fram till Yogayamas gravidyoga-lärare certifiering får du som önskar undervisa gravidyoga den kunskap och de verktyg du behöver för att i yogasalen skapa ett tryggt rum där glädje, oro, rädsla, lycka och yoga ryms och den gravida får vara helt och hållet sig själv.

Kursen innefattar:
Graviditetens påverkan på kroppen – fysiologiskt, hormonellt och energimässigt.
Andningens betydelse under graviditet och förlossning.
Verktygslådan: rörelser och asana för graviditet och förlossning
Avslappningstekniker och kroppscanning
Meditation för graviditet och födande
Föreläsning med barnmorska
Assisteringar
Modifieringar för vanliga utmaningar under graviditet, såsom bäckensmärta och diastas.
Att utveckla en gravidyogaklass
Att utveckla en gravidyogakurs
Etik: synen på den födande
Språk och samtalsteknik: att stödja, stärka och inkludera

 

Schedule

  • October 25 , 2019 --November 24 , 2019

Prices

  • Course
    7900 kr
  • Number of hours
    50 hrs

Prior Knowledge

Kravet för att gå yogayamas gravidyogalärarutbildning är att deltagaren har en grundutbildning som yogalärare på minst 200-timmar, alternativt en motsvarande kunskap/erfarenhet inom yoga. Om du har specifika frågor kring förkunskaperna för denna kurs kontakta tt@yogayama.se

After completing the course

Efter avslutad kurs kan du planera och genomföra en gravidyogakurs på egen hand. Du har djupare förståelse för den gravida yogautövaren och kan anpassa en yogaklass efter fysiologiska, känslomässiga såväl som energetiska behov.

 

 

Setup

Kursen hålls på engelska och är på totalt 50 timmar, fördelad över två helger, inklusive två fredagskvällar.Varje dag tar vi en längre lunch samt bryter för kortare pauser på förmiddag och eftermiddag.Förutom den schemalagda tiden ingå även ett antal praktiska och teoretiska hemuppgifter i kursen.

Location

Yogayama Östermalm

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar