Viloläge – för föräldrar med kroniskt sjuka barn

Att finna ro i stunder av stress – ett barn som är sjukt, jobbet som brer ut sig, något som hänt i familjen – ger oss kraft att ta hand om oss själva och varandra. Att kunna tysta den tjattrande apan i huvudet och pausa flödet av tankar; att vara här och nu, skänker oss lugn och välbehövlig vila.

I Magnus bok ”Viloläge” kastas vi rakt in i en verklig situation där Magnus sitter på ett sjukhus med sin dotter som nyligen genomgått en svår operation. Det blir starten på boken, och den här klassen med samma namn, där vi på ett lättförståeligt sätt leds in i olika tekniker för att kunna förstå oss själva och använda meditation i vardagen och i skarpare lägen.

Under 75 minuter kommer vi tillsammans att utforska ett antal olika tekniker för att möjliggöra detta. En dynamisk yogadel där vi försöker hitta en detaljerad balans mellan andning och rörelse, en del där vi stegvis utforskar mindfulness och meditation för att bättre förstå och för att tillgodogöra oss övningar som är lätta att applicera i vardagen.
Fokus för klassen ligger på avslappning, närvaro, fokus och medkänsla med syfte att göra sinnet vilsamt, flexibelt mer fokuserat och stadigt. Kanske kan vi tillsammans närma oss ett viloläge.

Alla är välkomna och du behöver inga förkunskaper.

OM MAGNUS FRIDH
Magnus började meditera i tonåren och har genom studier i tibetansk buddhism och indologi fördjupat sig inom ämnet. Han undervisar grupper i yoga, mindfulness och meditation och är även en av grundarna till Mindfulness Appen. Appen är översatt till 13 språk och ingår i flera pågående forskningsprojekt. 2017 utkom Magnus första bok Viloläge- Mindfulness och meditation i vardagen. En konkret bok (och handbok) om att vända oro till stillhet och hur du hittar lugn i en stressig vardag. Läs mer om Viloläge här. www.vilolage.se

PLATS: Yogayama Jungfrugatan
DATUM OCH TID: 10 april; 19:15 – 20:30
PRIS: Gratis

Location

Yogayama Jungfrugatan

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar