Yin Yoga och kroppen – hitta dina fokusområden med Sofie Ringsten

Yin yoga och Kroppen – hitta dina fokusområden

Vad menas med funktionell yin yoga? Och vad är fokusområden och skelettvariationer?

Det finns två sätt yin yoga kan gå fel på. Vi pushar oss för hårt utan att förstå anatomin bakom yin yoga, vilket successivt kommer leda till skada. Alternativt håller vi igen för mycket i rädsla för att gå in i sensationer av yin yoga. Båda resulterar i att vi lämnar yogasalen utan att ha fått uppleva effekterna av yin yoga.

I yin yoga finns inga regler om linjering. Ditt unika skelett och övriga vävnader avgör hur du bör praktisera varje position. I denna två timmar långa yin yoga workshopstyle klass guidas du igenom yin yogans positioner ur en funktionell attityd, där varje position anpassas baserat på s.k. fokusområden (target areas). Du lämnar yogasalen med en känsla av att ha fått uppleva varje position baserat på dig som unik individ.

Denna klass är lämplig för dig som är yogalärare såväl som dig som vill prova på yin yoga. Alla nivåer utmanas, baserat på sina egna unika förutsättningar.

Övrigt och anmälan

Tid: Onsdag 2 oktober kl 18.00-20.00

Kostnad: 350 kr. Medlemmar med medlemskap Premium 300 kr. Kostnad för båda klasserna: 600 kr, medlemmar med medlemskap Premium 500 kr

Anmälan: infogbg@yogayama.se. Ange i anmälan om du vill anmäla dig till en klass eller båda, om en klass ange onsdagsklassen eller fredagsklassen

Yin Yoga och Sinnet – hitta din inre gps

Varför är vi så rädda för tystnad? Vad är det i tystnaden vi finner så svårt?

Att vila i yin yogans positioner ger oss en chans att finna svar, utan att behöva formulera frågor. Vi kan observera och studera oss själva, våra beteendemönster och reaktioner, och lära oss att agera utifrån en kärna av stillhet inom oss. Dessa reflektioner kan vi bära med oss utanför yogamattan, där denna kärna av stillhet kan fungera som en vägledare, som en inre gps.

I denna två timmar långa yin yoga workshopstyle klass fokuserar vi på de mer subtila aspekterna av yin yoga, och framförallt de meditativa elementen av mindfulness som yin yoga naturligt ger oss, med fokus på att observera våra tankar och känslor utan att döma eller värdera vårt inre landskap. Vi lär oss att känslor är varken bra eller dåliga, utan bara ett uttryck av Qi (energi). En lärdom från den kinesiska medicinen, som implementeras i denna klass.

Övrigt och anmälan

Tid: Fredag 4 oktober kl 17.30-19.30

Kostnad: 350 kr. Medlemmar med medlemskap Premium 300 kr. Kostnad för båda klasserna: 600 kr, medlemmar med medlemskap Premium 500 kr

Anmälan: infogbg@yogayama.se. Ange i anmälan om du vill anmäla dig till en klass eller båda, om en klass ange onsdagsklassen eller fredagsklassen

Om Sofie Ringsten

En av Sveriges yin yoga pionjärer. Huvudlärare på Yogayama´s Yin Yoga utbildningar. Före detta polis som lämnade yrket för att jobba heltid med yoga och kinesisk medicin. Utbildad akupunktör i Kina. Bor och verkar i Sverige och på Maldiverna. www.sofieringsten.co

Schedule

  • October 02 , 2019 --October 02 , 2019
    18:00To20:00

Prices

  • Event
    350 kr. Medlemmar med medlemskap Premium 300 kr. vid anmälan av både onsdagsklassen och fredagsklassen 600 kr. Medlemmar med medlemskap Premium betalat 500 kr för båda klasserna.

Teacher (s)

Sofie Ringsten

Yin Yoga

Sofie Ringsten är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare […]

Contact Us

Yogayama Göteborg

Skanstorget 6
411 22 Göteborg

0727-199067

infogbg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar