Yogayama Masterclass | Göteborg

Varmt välkomna till Skansen Kronan och Yogayama Masterclass. Vi vill bjuda in dig till en kväll av närvaro och medvetenhet, och yoga tillsammans i den gamla fästningen från 1600-talet. I de spektakulära kanonsalarna hänförs du lätt av de vitkalkade valven, ljuset och framförallt den magnifika utsikten.

Yogayama Göteborg bjuder in Nenne Folkesson och Caroline Westling, som är huvudlärare på Yogayama Teacher Training, att under 2,5 timmar  utforska vad som får yoga att hända och hur vi kan ta hand om oss själva och vår yogapraktik. Denna Masterclass kommer att lyfta fram yogans potential som metod och hur du kan få den att utvecklas. Hur vi kan ta oss an olika positioner utan att skada våra kroppar. Hur vi kan använda andetaget som stöd för att vara fokuserad i nuet när vi upptäcker allt som är, med ett öppet hjärta.

Yogayama Masterclass är byggd efter samma struktur, och har samma grund och syfte som Yogayama Teacher Training och våra egna Yogayama-klasser (läs mer här) där stort fokus och vikt läggs på teknik och grundläggande förståelse för andetaget och pranayama, samt hur vi genomför en säker asana-praktik. Läs mer nedan om respektive del.

Pranayama
Genom den egna kroppen kommer du att uppleva varför pranayama anses vara en så fantastisk metod för andlig och personlig utveckling. Speciellt inom klassisk hathayoga har förståelsen för andningens betydelse ökat och lyfts fram ända sedan början på 1000-talet. Kunskapen om andningen har bearbetats och vuxit via erfarenheterna hos generationer av yogautövare, men också på senare år genom vetenskapliga studier. Kontrollerad andningen är en av de mest effektiva vägarna mot ökad närvaro i praktiken och i livet.

Asana
Asana-klasserna är temabaserade: Varje klass fokuserar på specifika grupper av positioner (yoga asana) som involverar olika delar av kroppen. Genom att använda en utgångsposition som “blueprint” för hela klassen koncentrerar vi oss på korrekt linjering och hur varje asana byggs upp från grunden. På detta sätt får du hjälp att förstå hur det är möjligt att närma sig positioner som kanske verkat bortom räckning. Du lär dig också hur en sekvens av yogaposition länkas ihop på ett säkert sätt så att yogapraktiken blir ett stöd under resten av livet.

För att boka din plats behöver du logga in i Yogayama Village. Om du inte är kund sedan innan kan du skapa ett Yogayama Village Only-konto. Fortsätt din bokning via knappen “Book” nedan. Om du inte vill skapa ett konto kan du anmäla dig via tt@yogayama.se eller ladda ned vår app “Yogayama” och boka din plast där.

Schedule

  • May 22 , 2019
    17:30To20:00

Prices

  • Masterclasses
    195 kr för medlemmar/350 kr för icke medlemmar
  • Number of hours
    2,5 hrs

Teacher (s)

Nenne Folkeson

Yogayama ClassesRestorativeHatha Yoga

Nenne började undervisa yoga direkt efter den första 200-timmarsutbildningen på Yogayama 2012. Det är en ära att få dela yoga. […]

Caroline Westling

Yogayama ClassesYin YogaHatha Yoga

Caroline har haft ett djupt filosofiskt intresse under större delen av sitt liv. Redan som tonåring blev hon inspirerad av […]

Prior Knowledge

Inga förkunskaper krävs, alla nivåer är välkomna!

Location

Skansen Kronan, Leijonsparres Väg 10, 436 50 Göteborg

Contact Us

Yogayama Göteborg

Skanstorget 6
411 22 Göteborg

0727-199067

infogbg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar