Introduktion till Jivamukti Yoga

Välkommen till en workshop där vi fördjupar oss i Jivamukti Yogans grunder!
 
Sharon Gannon och David Life, båda konstnärer bosatta i New York, åkte i början på 80-talet till Indien för att lära sig mer om yoga. Från kunskaperna de fick med sig från tre mycket framstående indiska lärare, Shri Brahmananda Saraswati, Shri K. Pattabhi Jois och Swami Nirmalananda, skapade de metoden som ligger till grund för vad Jivamukti Yoga är idag. Metoden är utformad för att passa en modern människa i väst, utan att för den delen förlora essensen av vad yoga är eller kompromissa bort någon viktig del av yogatraditionen.
 
Beskrivning
Jivamukti Yoga är uppbyggt kring fem grundpelare där asanas, yogapositioner, är tekniken som används för att närma sig dem. De fem grundpelarna förklaras närmare och utgör temat i dagens workshop:
 
Ahimsa – icke-våld. Yoga etik, att bry sig om miljö, samhälle, djur och natur.
Bhakti – devotion. Chanting/mantran, öppna upp hjärtat, tolerans gentemot andra och sig själv.
Dhyana – meditation. Förmågan att lyssna och connecta inåt. En nödvändig del av yogapraktiken för att nå ett tillstånd av yoga på djupet.
Nada – ljud. Lyssna: till upplyftande musik på klasserna, till lärarens verbala instruktioner, till sig själv och sitt andetag.
Shastra – studera skrifter från Sanskrit. Yogaläror, mantran. Inga personliga preferenser från läraren, utan kunskapen tas från gammal yogafilosofi. Exempel från vår tid ges ibland för att lättare kunna förstå de gamla och ofta rätt så komplexa texterna.
 
Schema
10.00 – 11.15 Introduktion Jivamukti Yoga-metoden, meditation, chanting med harmonium
11.30 – 13.00 Jivamukti Yoga Asana-klass
 
Lärare: Karin Knape
Datum: 14 april
Tid: kl 10.00-13.00
Kostnad: Ej medlem 300 kr. Workshopen ingår för dig som har årskort, medlemmar med klippkort betalar med 2 klipp.
Anmälan: Ej medlemmar anmäler sig på infogbg@yogayama.se. Medlemmar bokar sig i appen eller anmäler sig på infogbg@yogayama.se.

Schedule

  • April 14 , 2018 --April 14 , 2018
    10:00To13:00

Prices

  • Workshop
    300 kr. Klippkortsmedlemmar betalar med två klipp och workshopen ingår för årsmedlemmar

Teacher (s)

Karin Knape

Special classesPranayamaVinyasa Yoga

Karin har praktiserat yoga ett flertal år och vill som yogalärare dela med sig av den kunskap hon fått ta […]

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar