Bokningsfrågor

 • Varför behöver jag lämna ut mina personuppgifter?

  De personuppgifter du lämnar till yogayama AB används för att hantera bokningar och bekräftelser samt för att se till att tjänsten fungerar på bästa möjliga vis. yogayamas register behandlas enligt PUL, Personuppgiftslagen. Ingen annan part än yogayama har tillgång till uppgifterna.

 • Vad har ni för bokningsregler?

  Bokad plats av behandling, PT, workshops, event, resor, kurser eller utbildningar är bindande. Bokning görs via yogayamas hemsida eller direkt till yogayamas reception. Observera att plats till workshop, event, resor eller utbildningar är garanterad först när betalning registrerats hos yogayama. Vid frånvaro utgår full debitering.

 • Jag har försökt boka en klass på nätet, men det funkar inte. Vad gör jag för fel?

  • För att kunna boka klasser i förväg krävs ett aktivt medlemskap. Med ett årskort kan du boka klasser 2 veckor innan klassen börjar. Med ett dagkort, månadskort eller klippkort kan du boka klasser 24 timmar innan klassen börjar.
  • Har du ett aktivt medlemskap och det ändå inte fungerar att boka, prova att begära ett nytt lösenord via hemsidan eller att avinstallera för att sedan installera appen på nytt.
  • Det kan även vara så att du måste acceptera nya bokningsvillkor. Skrolla längst ned på sidan och acceptera villkoren så kommer du kunna boka klass igen.
  • Ditt medlemskap har gått ut/dina klipp är slut kan också vara en anledning till att du inte kan boka klass.
 • Hur avbokar jag en klass?

  Avbokning av yogaklass måste göras senast 2 timmar innan klassen startar. Avbokning med återbetalning av behandling eller PT måste ske 24 timmar innan det att bokningen är beräknad att börja. Återbetalning därefter kan endast ske vid skada eller sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Vid workshops, event, resor, utbildningar eller kurser är betald bokning bindande och återbetalning kan endast ske vid skada eller sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Anmälningsavgiften återbetalas ej.

 • Hur bokar jag en klass?

  Bokning av yogaklass kan av medlemmar göras max två veckor framåt i tiden och för klippkortsinnehavare 24 timmar framåt i tiden, bokning görs via hemsidan eller via appen. Observera att biljett till bokad plats måste hämtas ut 10 minuter innan klassen börjar, därefter släpps platsen till förmån för drop-in elever. Vid tre stycken outnyttjade förbokade klasser förloras möjligheten att boka klasser under de kommande fjorton dagarna. Då din bokning är gjord via hemsidan får du en bokningsbekräftelse via e-post.

Betalningsfrågor

 • Fungerar direktbetalning via min bank?

  Som kund i någon av följande banker kan du betala din bokning direkt via:

  • Swedbank
  • Handelsbanken
  • Nordea
  • SEB

  Information om hur direktbetalning via din bank fungerar får du i samband med att du väljer betalningsalternativ.

 • Vilka betalkort kan jag använda?

  Följande kort kan användas för betalning via yogayamas hemsida:

  • VISA
  • MasterCard
  • EuroCard
  • American Express
 • Hur sker betalning via er webbplats?

  Betalning sker via Bambora. Kortnumret skickas genom en krypterad anslutning direkt till banken. yogayama AB har inte tillgång konfidentiell information som berör kundens kort eller bankkonto. Bambora använder mjukvaran SSL för säkra kommersiella transaktioner.

 • Jag har köpt ett kort på nätet, vad händer nu?

  Då din beställning är gjord via vår webbsida får du en orderbekräftelse via e-post med information om medlemskapet och dess giltighetstid. Kortet hämtas hos din yogayamastudio.

Studiofrågor

 • Det finns en ledig sal, får jag använda den?

  En tom sal betyder inte en ledig sal, vid behov av nedvarvning eller egen practice skall detta alltid först stämmas av med receptionen.

 • Vad gör jag av mina ytterkläder och värdesaker?

  Inga väskor eller ytterkläder är tillåtna i yogasalarna, skåp finns att tillgå. Observera att dessa töms varje kväll. Kvarlämnar medlemmen kläder, yogamattor eller objekt i förvaringsskåpen efter tidpunkt för ordinarie stängning äger yogayama rätten att bryta upp skåpet och tillvarata objekten. Om medlemmen inte hämtar tillvaratagna objekt inom 14 dagar äger yogayama rätt att disponera över de tillvaratagna objekten. Kostnaden för uppbrutet skåp tillfaller medlemmen/kunden. Yogayama ansvarar inte för kvarlämnade yogamattor.

 • Jag vill börja med yoga men har aldrig provat det tidigare! Vad behöver jag för utrustning?

  Kom som du är! Bekväma tights eller shorts samt en topp som du kan röra dig fritt i. Ibland är vi upp och ned så tänk på det vid val av topp. Vi är barfota. Vill man inte vara barfota finns det speciella strumpor med anti-slip funktion som man kan ha. Yogamatta finns att hyra om du inte har en egen du vill ta med.

Teacher Training

 • Kan jag få studiemedel?

  Utbildningen är tyvärr inte studiemedelsberättigad.

 • Finns det några stipendier för kursen?

  Inför varje utbildningsstart erbjuder Yogayama tre stycken stipendier. Den som ansöker har möjlighet att få något av följande bidrag till sin utbildning; 10.000 kr, 5.000 kr eller ett bokstipendium. Vi önskar att din ansökan innehåller en beskrivning av dina möjlighet att tillgodogöra dig utbildningens innehåll samt på vilket sätt stipendiet skulle bidra till detta. Maila din ansökan till workshops@yogayama.se med ordet ”Stipendieansökan” i ämnesraden. Vänligen notera att du behöver vara anmäld till utbildningen samt att din ansökan ankommit oss senast 30 dagar innan kursstart.

 • Finns det platser kvar?

  Antalet platser på kursen är av kvalitetsskäl begränsat och tar ofta slut fort. För information om platstillgång på de olika kurserna kontakta vår TT-administratör: workshops@yogayama.se

 • Är det möjligt att delbetala kursen?

  Yogayama samarbetar med Human Finans som erbjuder räntefri finansiering av denna utbildning med delbetalning upp till 12 månader. Du kan även avbetala på längre tid mot ränta. Sedvanlig kreditprövning. Vänligen kontakta dem via länken ovan.

 • Vad kostar utbildningen?

  49 000 SEK, inklusive moms, varav 3000 SEK i anmälningsavgift.
  Som elev har du möjlighet att teckna ett 12 månaders AG-medlemskap till kraftigt rabatterat pris. Normalpris är 1 250kr per månad, du betalar 350kr per månad (frukost och handduk ingår ej). Du kan starta ditt AG-medlemskap så fort du har betalat in anmälningsavgiften eller under pågående utbildning. Sista dag för start av AG-medlemskapet till rabatterad pris är den schemalagda examinationshelgen.
  OBSERVERA: Anmälningsavgiften återbetalas ej vid eventuell avbokning av deltagaren.

 • Vad innebär det att det är en Hathayoga-utbildning? Jag har mest gjort Vinyasa (Bikram, Ashtanga, Yin etc.).

  Inom yogan är hatha det övergripande namnet på den yogatradition som beskriver fysiska övningar. Alltså är yogastilar som Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Jivamukti, Anusara, Yin, Bikram etc. alla olika typer av Hatha Yoga-traditionen.
  Att utbildningen är en Hatha Yoga-baserad innebär således att den är fysisk samt att den ger en bred grund att stå på både som lärare och inför fortsatta studier och fördjupning. Vi brukar jämföra den med läkarutbildningen; först går du en grundutbildning, sedan specialiserar du dig. Har du gått en Hatha-utbildning kan du fördjupa dig inom samtliga ovannämnda stilar.

 • Har jag tillräckligt med förkunskaper för att genomföra en teacher training? Behöver jag kunna stå på huvudet, sitta i lotus etc.?

  Vi rekommenderar minst ett år av regelbunden, fysisk eller annan, yogapraktik innan man hoppar på en fördjupning i yoga som en lärarutbildning innebär. Erfarenhet av någon form av fysisk yoga (yoga asana) är bra att ha med i bagaget.
  Det handlar dock inte om hur vig du är eller hur pass avancerade positioner du kan utföra utan vi sätter ett betydligt större värde på deltagarnas inställning. Kvaliteter som öppenhet, nyfikenhet och ett genuint intresse av att aktivt delta i de klasser, föreläsningar, hemuppgifter och diskussioner som presenteras är en av de avgörande delarna för den individuella utvecklingen. Att växa med yoga kommer att vara en unik och personlig process och vår uppgift är att stötta var och en där hen befinner sig för stunden. Var beredd på att studera och träna mer än du kanske gör normalt och omfamna processen med ett öppet sinne.

 • Vad behöver jag göra för att bli godkänd på kursen?

  Yogayamas Teacher Training är en 200 timmars grundutbildning i enlighet med Yoga Alliance krav och enligt denna internationella standard kräver vi följande för certifiering:

  • Minst 90% närvaro på utbildningens lektioner. Missade tillfällen går att ta igen vid nästa kurstillfälle.
  • Godkänt på alla de tre examinationsdelarna: 1. Praktiskt prov, 2. Teoretiskt prov, 3. Muntligt prov.
  • Inlämning av samtliga hemuppgifter.
 • Finns utbildningen på engelska?

  Utbildningen är i huvudsak på svenska men då flera av utbildningens lärare har andra modersmål än svenska sker delar av utbildningen på engelska. Även stora delar av kurslitteraturen är på engelska, inklusive den kurspärm som ingår i utbildningen, som finns både i svensk och engelsk översättning.

 • Vad händer om jag missar en kurshelg?

  Inga problem! Missar man en kurshelg eller enstaka föreläsningar är det möjligt att ta igen följande termin, upp till ett år efter avslutad kurs.

 • Vad är det för skillnad mellan helårs- och halvårskurserna?

  Innehållet i samtliga utbildningar är identiskt, enda skillnaden är upplägget. Halvårsutbildningen sker över ca 4,5 månader där vi möts varannan till var tredje helg. Helårsutbildningen sker över ca 9 månader och gruppen träffas ungefär var femte, var sjätte helg.

 • När sker utbildningen? Vilka tider?

  Utbildningen påbörjas två till tre gånger per år, i augusti samt januari, och man kan välja att gå en halvårskurs eller helårsutbildning. Samtliga varianter inleds med nio dagars intensivutbildning och därefter träffas gruppen varannan till var sjätte helg, beroende på om man valt halvårs- eller helårskursen.
  Datum för aktuella kurser finner du HÄR

Medlemskapsfrågor

 • Jag har köpt ett klippkort men ångrat mig! Jag vill göra en retur, hur gör jag?

  Du som privatperson har enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp av årsmedlemskap, dagkort och klippkort inom 14 dagar efter ditt mottagande.
  Om du ångrar ditt köp vänligen kontakta vår medlemsservice via mail på medlem@yogayama.se
  Återbetalning görs utan dröjsmål och senast 14 dagar efter konsumentens meddelande om att avtalet frånträtts.

 • Jag har flyttat, hur anmäler jag detta?

  Medlemmen ansvarar för att underrätta yogayama om förändringar av kontaktuppgifter (såsom ändring av namn, adress, e-postadress, telefonnummer) eller uppgifter för betalning via autogiro. Majoriteten av information och meddelanden skickas via e-post.

 • Jag har tappat mitt medlemskort! Vad ska jag göra?

  Förlorar medlemmen sitt medlemskort eller skadas detta spärrar yogayama medlemskortet och utfärdar ett nytt. För utfärdande av nytt medlemskort tar yogayama ut en förnyelseavgift enligt vid var tid gällande prislista.

 • Kan jag frysa mitt medlemskap?

  Frysning av medlemskap vid skada, sjukdom eller graviditet kan göras som längst med 365 dagar mot uppvisande av läkarintyg. Likaså gäller frysning av medlemskap vid högskolestudier, arbete eller värnplikts tjänstgöring på annan ort. Ansökan om frysning ska ske 2 veckor i förväg och skall styrkas med intyg. Observera dock att bindningstiden förlängs vid frysning. Frysning kan göras en sammanhängande gång per år.

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar