Självkänsla och Compassion YinYoga med Christina Andersson

Workshopen handlar om att uppleva compassion i kroppen. Övningar och tekniker i självmedkänsla sker både i teori och praktiska övningar.
 
Yogapasset har sin bas i yinyoga, där fokus är att stretcha och öppna upp kroppen för ökad smidighet. Inledningsvis kommer det att vara en guidad compassion meditation för att stilla sinnet och aktivera kroppens trygghetssystem. Därefter leds man genom yogapositionerna parallellt som compassion teori introduceras. Syftet med workshopen är att stärka sin självmedkänsla och att aktivera kroppens trygghetssystem. Det är ett yogapass som inspireras både utifrån ett hälsoperspektiv med sin bas i traditionell medicin ihop med kunskap om stresshantering och österländsk visdom. Att mjukna i kropp och sinne möjliggör läkning av emotionella blockeringar och fysiska besvär vilket främjar välmående. Yogapasset avslutas med en compassion meditation.
 
Workshopen riktar sig till dig som upplever stress i din vardag, söker inre lugn och har svårt att känna närvaro. Den vänder sig även till dig som är intresserad av personlig utveckling och kanske har provat på yinyoga tidigare och hört om Compassion. Workshopen vänder sig till alla.
 
Innehåll:
 
Introduktion till begreppet Självmedkänsla
Förstå stress utifrån trecirkelmodellen
Självkritikens funktion
Trygghetssystemets betydelse
Vagusnervens roll för hälsa
Compassion mind training (mental träning)
 
Christina Andersson. Leg. Psykolog, doktorand vid Karolinska Institutet. Författare till boken Compassioneffekten (2016). Har tagit fram två appar för att träna compassion och självmedkänsla: Compassion Lifestyle och Compassion mind training. Undervisar regelbundet i ämnet och handleder grupper.
 
Datum: 17 februari
Tid: 15.00-17.30
Kostnad: 450 kr. Medlemmar Yogayama 395 kr
Anmälan: infogbg@yogayama.se

 

Schedule

  • February 17 , 2019 --February 17 , 2019
    15:00To17:30

Prices

  • Workshop
    450 kr. Medlemmar Yogayama 395 kr
X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar