Temaklass 108 solhälsningar

Vi firar ljuset tillsammans!

Vi bjuder in till en cermoni där vi tillsammans firar våren och ljusets antågande med 108 solhälsningar.

Varför 108? Numret 108 har många viktiga och symbo- liska betydelser inom olika discipliner, från matematik till religion, spirituell övning, kampsport och yoga. Vi kommer tillsammans röra oss säkert i ett lungt flöde om 12 block med 9 solhälsningar ( pausar med 5 andetag mellan varje block ) Vi inleder klassen med att sätta en individuell intention och information om hur vi pausar när vi vilar för att sedan följsamt komma tillbaka in i rytmen.

Vi har under den här klassen fyra lärare som kommer leda dig under klassen. Vi kommer utföra olika former av solhälsning vilket ger dig fysisk och mental variation. Lärare: Karin Knape, Charlotte Johansson, Helen Jansson och Catarina Olvenmark

Klassen avslutas med en lång återhämtande Savasana. En upplevelse du inte bör missa!

Välkommen!

Information om klassen och solhälsningen:

Vad är en solhälsning?

Solhälsning A består av nio yogaställningar som görs efter varandra i takt med andetagen. Du gör den första ställningen när du andas in och sträcker armarna upp, den andra när du andas ut och fortsätter så tills du har gjort alla nio ställningarna. Adho mukha svanasana (Nedåtgående hund) är den mittersta ställningen och när du kommer dit tar du vanligtvis fem andetag.

Varför solhälsning?

Solhälsningen eller Surya Namaskar kan ses som meditation i rörelse och utmärkt yoga träning för att väcka och mjuka upp kroppen

Solhälsning A består av följande positioner i denna ordning

1. Tadasana – Bergets position

2. Urdvha Hastasana – Uppåtriktad hälsning

3. Uttanasana – Framåtfällning

4. Ardha Uttanasana – Halv framåtfällning

5. Phalakasana – Plankan

6. Chaturanga Dandasana – Fyrsidig stavposition

7. Urdhva Mukha Svanasana – Uppåtgående hund, Alternativt Bhujangasana, Cobran

8. Adho Mukha Svanasana – Nedåtgående hund

9. Ardha Uttanasana – Framåtfällning

10. Uttanasana – Halv framåtfällning

11. Urdvha Hastasana – Uppåtriktad hälsning

12. Tadasana – Bergets position

Hur är 108 solhälsningar annorlunda?

Att göra 108 solhälsningar är lite annorlunda. Du går fortfarande igenom de nio yogaställningarna och rör dig i takt med andetagen. Skillnaden är att du inte stannar i Nedåtgående hund under fem andetag. Även den ställningen håller du istället under endast en utandning och fortsätter sedan till nästa position.

Hur kommer vi genomföra klassen?

Vi inleder klassen med information om klassen, syftet med att göra 108 solhälsningar och om praktiska detaljer såsom vila och vikten att lyssna på kroppen samt sätter en intention för klassen. vi avslutar klassen med en lång vila, Savasana, för återhämtning.

De 108 solhälsningarna delas upp i nio block med 12 solhälsningar i varje block. Efter varje block med 12 solhälsningar tar vi en paus genom att stanna fem andetag i Bergets position. Under de 108 solhälsningarna blir det 8 sådana pauser.

Vad händer om jag blir trött?

Du kan ta en paus om du blir trött. Var alltid uppmärksam på din kropp och de signaler den skickar till dig. Om din kropp behöver en paus så ska du ta det. Modifiera när du behöver, tex istället för Urdhva Mukha Svanasana så kan du göra Bhujangasana och självklart så är chaturanga dandasana med knä i ett steg att skala ner din solhälsning. 

Hur gör jag för att vila?

Du vilar genom att ta dig till barnets position.Stanna i Barnets position till din kropp är återhämtad och du kan fortsätta med solhälsningarna.

Hur kommer jag tillbaka igen efter en paus?

För att återuppta solhälsningarna tar du dig till Nedåtgående hund och väntar tills de andra också kommer dit. När alla är i Nedåtgående hund, fortsätt att ta dig genom ställningarna tillsammans.

Kan vem som helst göra 108 solhälsningar?

Alla som är bekväma med att göra vanlig solhälsning kommer kunna göra de 108 solhälsningarna. Lyssna på kroppen och ta pauser när du behöver det. 

Schedule

  • March 29 , 2020 --March 29 , 2020
    17:00To19:00

Prices

  • Event
    Medlem : INGÅR Klippkort: 2 klipp, Ej medlem: 300 KR
  • Number of hours
    2 hrs hrs

Teacher (s)

Charlotte Johansson

Restorative

Undervisar Vinyasa, Yin och Restorative More info to come

Helen Jansson

Yoga NidraSpecial classesIshta MeditationYin Yoga

I systervetenskaperna yoga och ayurveda har Helen verktyg till balans och harmoni. Att sanningsenligt kunna se sig själv som lika […]

Catarina Olvenmark

RestorativeYin YogaHatha Yoga

Yogan har varit en del av Catarinas liv under drygt 15 år och hennes yogapraktik har framför allt sina rötter […]

Karin Knape

Special classesPranayama

Karin har praktiserat yoga ett flertal år och vill som yogalärare dela med sig av den kunskap hon fått ta […]

Location

Yogayama Göteborg

Contact Us

Yogayama Göteborg

Skanstorget 6
411 22 Göteborg

0727-199067

infogbg@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

Contact Us

Yogayama Sjöstaden

Hammarby allé 53, 120 30
Stockholm

08-6444100

infosjo@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar