Yogayama Focus Training

Välkommen till Yogayama Focus Training, det nya träningsprogrammet som hjälper dig att bli en bättre ledare genom närvaroträning. Vi har tagit det bästa av vårt omfattande utbildningsprogram och skräddarsytt en modern ledarskapsutbildning.

Vad krävs för att leda andra?

Av alla apparater och system, som vi använder nästan dagligen, är vi själva, vår egen kropp och vårt sinne, det system som vi ofta kan minst om när det kommer till funktionalitet, optimering, service och underhåll.

För att leda andra – och framförallt leda dig själv – behöver du ha en god självkännedom, där kroppen och sinnet sitter ihop i en helhet, vilket är en insikt som är en av grundpelarna i det yogiska systemet. Självkännedom, se sitt egna beteende, kunna reflektera och att därmed ha ökad kontroll över sitt sinne är oerhört värdefulla egenskaper och verktyg att ha med sig, inte bara i arbetslivet utan för en modern människa generellt.

Under utbildningen läggs fokus på följande ämnen

– Närvaro

– Återhämtning

–  Rutiner

Du kommer att få de verktyg du behöver för att bli en mer medveten och effektiv ledare. Dessutom ingår hemarbete som skall göras inför varje kurstillfälle, vilket inkluderar både teori och fysisk praktik med hjälp av Yogayamas digitala träningsprogram. Kursen avslutas med en långhelg där vi tillsammans fokuserar på genomförandet av det vi har tränat på under kursen. Detta ger dig en chans att samla allt det du har lärt dig och tillämpa det i en praktisk miljö.

Hur fungerar utbildningen?

Kursen hålls under fyra veckor, och där varje tillfälle är 2,5 h långt, från 07:30-10:00.
Varje tillfälle inleds med yogapraktik med efterföljande föreläsning.
Innan gemensam frukost i vår restaurang får du tid till dusch och ombyte. Sista tillfället är under en långhelg och pågår från fredag till söndag 08:30-16:00.
Hela utbildningen hålls hos Yogayama på Jungfrugatan 8 i Stockholm.

Du kan välja mellan att anmäla dig till Yogayamas ordinarie utbildningstillfällen (se datum nedan) eller så skräddarsyr vi en kurs för dig och ditt företag.

Första kursen startar den 3 maj 2023 och om du anmäler dig senast den 15 april får du ta del av Early Bird-rabatt på 2 500kr ink moms och priset 15 000kr ink moms.
Ordinarie pris är 17 500kr ink moms.

Lärare för utbildningen är Sara Granström

Denna utbildning är certifierad av Yogayamas utbildningsprogram.

Schedule

 • May 03 , 2023 --May 03 , 2023
  07:30To10:00
 • May 10 , 2023 --May 10 , 2023
  07:30To10:00
 • May 17 , 2023 --May 17 , 2023
  07:30To10:00
 • May 26 , 2023 --May 26 , 2023
  08:30To16:00
 • May 27 , 2023 --May 27 , 2023
  08:30To16:00
 • May 28 , 2023 --May 28 , 2023
  08:30To16:00

Prices

 • Course
  15 000kr
 • Number of hours
  30 h hrs

Teacher (s)

Sara Gransröm-Powiecki. Fotograf: Hannah Hedin. Sara Granström

PranayamaHatha Yoga

Sara began her professional journey as a classical musician, studying for 6 years at schools such as Malmö Music College […]

Course includes

Våra tre teman under utbildningen är:

1. Närvaro

Om vikten av uppmärksamhet i livet. Under vår första träff sätter vi ramarna för kursen som helhet. Vi diskuterar begreppet närvaro och hur denna ingrediens har ansetts vara en avgörande faktor för utveckling av människan enligt yogisk tradition. Hur övar vi oss i närvaro och hur kan vi öka denna förmåga i vår tillvaro? Vid första mötet presenteras kursen som följs av en föreläsning i ämnet närvaro samt en ca 30 minuters praktik baserat på andningsövningar och fokusträning.  Avslutningsvis ges hemuppgifter att arbeta med på egen hand fram till nästa tillfälle.

2. Återhämtning

Om att ge tid för sömn och regelbundna pauser. Vad gör brist på vila med vår hälsa – rent konkret? Hur påverkas kroppen och hjärnan? Vad är egentligen att återhämta sig?
Kan det vara så att vi med mer kunskap i ämnet kommer att se över våra prioriteringar i vårt vardagliga liv?

Vi möts på plats på Yogayama för en föreläsning i ämnet samt en praktiksession där fokus ligger på hur vi bland annat kan stötta vår återhämtning. Vi kommer prata om och öva på hur du tar kontroll över ditt nervsystem och lär dig tekniker för att gå från det sympatiska, aktiva systemet till det parasympatiska, mer lugnande nervsystemet. Genom att stötta båda dessa system och få en större förståelse hur de fungerar tillsammans skapar vi en effektivare återhämtning. Med hjälp av nya hemuppgifter bygger ni vidare på ert program av övningar och arbetar på egen hand till nästa tillfälle.

3. Rutiner

Detta tillfälle kommer att lyfta betydelsen av rutiner och goda vanor samt hur vi utvecklar en hälsomässigt hållbar livsstil som snarare blir en del av oss än något som ska erövras för att sedan förloras. Redan inarbetade mönster kan vara svåra att bryta något som vi hoppas kunna diskutera och uppmärksamma under kursens gång.
Vad tittar på vad yogatraditionens filosofi säger om detta och vad kan vi lära av en metod som bygger på regelbundenhet och tålamod? Efter föreläsningen i ämnet samt en praktiksession bygger ni vidare på de övningar vi etablerat under kursens första tre tillfällen. Med hjälp av nya hemuppgifter bygger ni på ert program av övningar och arbetar på egen hand till nästa tillfälle.

 

Långhelg

Efter tre hälsoträffar med tre olika teman är fortfarande den gemensamma nämnaren förmågan till närvaro. Praktiken i sig är tänk att ge olika ingångar till just detta tillstånd. Vi övar oss i att skapa utrymme för att se oss själva och utveckla en bestående kontakt med vårt inre. Ett arbete i att ställa sig vid rodret för sitt liv och höja medvetenheten kring det vi väljer. Något som till exempel kan handla om att finna klarhet i vad vi brinner för och vad vi kanske kan släppa taget om. Kursens fokus på närvaro blir också grundpelaren för långhelgens uppbyggnad där gruppen regelbundet ges tillfällen till olika former av praktik och koncentrationsövningar. Dessa stunder varvas därefter med intressanta föreläsningar i ämnet samt välgörande måltider. Med det utrymme som denna långhelg ger hoppas vi kunna samla ihop de inledande tre tillfällena samt lägga grunden för en personlig rutin. Ett avstamp för vidare arbete hemma i vardagen.

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar