Sekvensering

Ordet vinyasa är Sanskrit och betyder ”att placera i en viss ordning”. Yogayamas utbildning i Sekvensiering för yogalärare är en fördjupningsutbildning som riktar sig till yogalärare och vana yogautövare som önskar få en större förståelse för hur man på ett optimalt sätt komponerar och lägger upp en yogaklass, det vill säga hur man placerar asanas, positioner, i en viss ordning.

För hur kraftfull en enskild asana än uppfattas så kan känslan både förstärkas och försvagas då vi sätter den i relation till andra rörelser. Kunskapen om hur olika asanas påverkar oss beroende på hur vi kombinerar dem är således kunskapen om sekvensering.

Schedule

  • February 16 , 2024 --February 18 , 2024
    08:00To16:00

Prices

  • Course
    4200 SEK
  • Number of hours
    20 hrs

Teacher (s)

Caroline Westling

Yin YogaHatha Yoga

Caroline har haft ett djupt filosofiskt intresse under större delen av sitt liv. Redan som tonåring blev hon inspirerad av […]

Course includes

I denna kurs kommer vi gå igenom både anatomiska och energi-mässiga aspekter på sekvensering och lär oss varför vissa positioner passar bättre ihop och varför andra inte bör praktiseras i direkt anslutning till varandra.

Vi fördjupar vi vår kunskap om sekvensering överlag och vad man bör tänka på när man utvecklar klassupplägg för olika typer av elever så som nybörjare, gravida, avancerade, seniorer med mera men även hur en klass med inriktning på rotationer, bakåtböjningar, framåtfällningar etc. planeras på bästa sätt.

Under utbildningen pratar vi även om vikten av att som lärare ha ett mål och fokus med klassen och undervisningen och hur vi kan använda sekvensering för att uppnå detta mål Som deltagare får du därför en gedigen förståelse olika positioners verkan, både fysiskt, energimässigt, emotionellt och mentalt och hur du kan använda sekvensering för att hjälpa dina elever att utvecklas på ett positivt sätt.

Prior Knowledge

Kursen vänder sig både till yogalärare samt utövare med etablerad och regelbunden praktik som önskar utvecklas. Baskunskaper i anatomi rekommenderas.

Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Location

Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar