Terapeutisk yoga 25h: Öppen för alla

Många gånger brister vi i kunskap om hur vår individuella kropp är byggd och fungerar, något som kan vara både förbryllade och frustrerande när vissa yogapositioner kanske känns helt omöjliga eller till och med smärtsamma att utföra. Oavsett om du tränar yoga mer sporadiskt eller om du har en etablerad och regelbunden praktik finns ett stort värde i att öka förståelsen för rörelseapparaten, dess möjligheter och begränsningar. På så vis har vi förutsättningarna att låta yogapositionerna anpassa sig till människan istället för tvärtom.

Under kursen som består av 25 timmar fokuserar vi framför allt på bålstyrka/core och höften.

Förkunskaper

Anatomi

 

 

 

 

 

 

Schedule

 • September 01 , 2023 --September 03 , 2023
  08:30To17:00
 • September 02 , 2023
  08:30To17:00
 • September 03 , 2023
  08:30To17:00

Prices

 • Course
  5300 SEK
 • Number of hours
  25 hrs

Teacher (s)

Carina Schütt

Special classesRestorativeGravidyoga/Prenatal Yoga and Mamma-baby YogaHatha YogaVinyasa Yoga

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Med över 20 års professionell samlad erfarenhet av träning och […]

Course includes

Denna (fördjupnings)kurs syftar till att skapa en djupare förståelse för kroppens rörelsemönster. Vilka
variabler påverkar och spelar roll i rörelseapparaten och hur man kan integrera dessa i
yogapraktiken.
Kursinnehåll:
 • Hållningsanalys och förståelse för funktionella obalanser i hållningsmuskulatur och dess konsekvenser.
 • Funktionell applicerad anatomi. Kompensatoriska rörelsemönster och dess obalanser.
 • Den mentala hälsan – nervsystemets input och påverkan på rörelseapparaten dvs din hållning. Förståelse för ursprunget till fysisk obalans kan komma från olika källor.
 • Fokus på core – bäcken – bål – rörelse-bank.
 • MFR (MyoFascialRelease)
 • MFS (MyoFascialSlings)
 • Användning av props (redskap)

Bålstyrka/Core

Vi känner alla till betydelsen av ett starkt centrum, men kanske inte varför detta är viktigt och hur vi stärker de inre musklerna för mage och rygg. ”Core” – har blivit ett vanligt uttryck för det vi ofta hör beskrivas i media som ”tvättbrädemage”, en djupare betydelse av ordet är att med hjälp av en väl fungerande bålstabilitet kunna röra sig på ett integrerat och funktionellt sätt. Med ett starkt centrum känner vi oss helt enkelt vitala och lätta i resten av kroppen, något som har en stor betydelse för vårt aktiva liv.

Vi utforskar olika dimensioner av vad en hälsosam bålstabilitet betyder både rent anatomiskt och energimässigt. Vi väver samtidigt in hur ”centrering” kan upplevas rent känslomässigt. Vi studerar hur vissa yogapositioner är mer tillgängliga för specifika kroppstyper och kanske mindre användbara för andra. Hur ser begränsningarna ut och hur går det att undvika skador i träningen?

Höften

Vi går in djupare kring vårt höftområde för att öka förståelsen och upplevelsen av kroppens bas: fötter, ben och bäckenbotten. Många gånger brister vi i kunskapen kring hur vår egen kropp är byggd och det är svårt att se anledningen till varför vissa yogapositioner verkar fullständigt omöjliga att närma sig. Detta kunskapsglapp skapar lätt obehag, smärtor och ibland regelräta skador både på yogamattan och i vardagliga livet.

Vi kommer specifikt att undersöka linjeringen i positioner som utgår från kroppens plattform samt titta närmare på känsliga områden där skador lätt uppstår.

Efter avslutad kurs:
Har du fått en djupare förståelse och överblick för hur kroppsliga obalanser i rörelseapparaten
påverkar rörelsemönster i kroppen och hur man kan integrera övningar i yogapraktiken för att balansera dessa.

Prior Knowledge

En grundläggande kunskap inom anatomi är en förutsättning för att kunna ta till sig innehållet på denna utbildning.

After completing the course

Genom en balanserad mix av praktik och teori hoppas vi att du lämnar denna helg med ökad förståelse för de djupa bålmusklerna och hur man kan använda dem och hur din kropp är utrustad i förhållande till höftöppnande positioner av olika slag, både stående och sittande. Du kommer att ha större insikt kring vad som fungerar i den egna kroppen och hur man enkelt kan modifiera specifika positioner för olika behov.

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar