Terapeutisk yoga: Våren 2021

Många gånger brister vi i kunskap om hur vår individuella kropp är byggd och fungerar, något som kan vara både förbryllade och frustrerande när vissa yogapositioner kanske känns helt omöjliga eller till och med smärtsamma att utföra. Oavsett om du tränar yoga mer sporadiskt eller om du har en etablerad och regelbunden praktik finns ett stort värde i att öka förståelsen för rörelseapparaten, dess möjligheter och begränsningar. På så vis har vi förutsättningarna att låta yogapositionerna anpassa sig till människan istället för tvärtom.

Under denna fördjupningskurs fokuserar vi på saker som teknik och linjering, vanliga problemområden i kroppen och hur man kan skräddarsy en yogapraktik för att stötta det individuella.

Under kursen som består av 25 timmar fokuserar vi framför allt på bålstyrka/core och höften.

 

 

 

 

 

 

Schedule

 • June 17 , 2022
  08:30To17:00
 • June 18 , 2022
  08:30To17:00
 • June 19 , 2022
  08:30To17:00

Prices

 • Course
  5300 SEK
 • Number of hours
  25 hrs

Teacher (s)

Carina Schutt

RestorativeGravidyoga/Prenatal Yoga and Mamma-baby YogaHatha Yoga

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde rum år 2000 […]

Course includes

Bålstyrka/Core

Vi känner alla till betydelsen av ett starkt centrum, men kanske inte varför detta är viktigt och hur vi stärker de inre musklerna för mage och rygg. ”Core” – har blivit ett vanligt uttryck för det vi ofta hör beskrivas i media som ”tvättbrädemage”, en djupare betydelse av ordet är att med hjälp av en väl fungerande bålstabilitet kunna röra sig på ett integrerat och funktionellt sätt. Med ett starkt centrum känner vi oss helt enkelt vitala och lätta i resten av kroppen, något som har en stor betydelse för vårt aktiva liv.

Vi utforskar olika dimensioner av vad en hälsosam bålstabilitet betyder både rent anatomiskt och energimässigt. Vi väver samtidigt in hur ”centrering” kan upplevas rent känslomässigt. Vi studerar hur vissa yogapositioner är mer tillgängliga för specifika kroppstyper och kanske mindre användbara för andra. Hur ser begränsningarna ut och hur går det att undvika skador i träningen?

Höften

Vi går in djupare kring vårt höftområde för att öka förståelsen och upplevelsen av kroppens bas: fötter, ben och bäckenbotten. Många gånger brister vi i kunskapen kring hur vår egen kropp är byggd och det är svårt att se anledningen till varför vissa yogapositioner verkar fullständigt omöjliga att närma sig. Detta kunskapsglapp skapar lätt obehag, smärtor och ibland regelräta skador både på yogamattan och i vardagliga livet.

Vi kommer specifikt att undersöka linjeringen i positioner som utgår från kroppens plattform samt titta närmare på känsliga områden där skador lätt uppstår.

Prior Knowledge

En grundläggande kunskap inom anatomi är en förutsättning för att kunna ta till sig innehållet på denna utbildning.

After completing the course

Genom en balanserad mix av praktik och teori hoppas vi att du lämnar denna helg med ökad förståelse för de djupa bålmusklerna och hur man kan använda dem och hur din kropp är utrustad i förhållande till höftöppnande positioner av olika slag, både stående och sittande. Du kommer att ha större insikt kring vad som fungerar i den egna kroppen och hur man enkelt kan modifiera specifika positioner för olika behov.

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar