Yin Yoga Teacher Training: The Five Elements, höst 2022

Denna fördjupningskurs i Yin Yoga är en uppföljning och påbyggnad av grundkursen i yin.

Yin Yoga består av ett fåtal golvnära positioner som praktiseras med ett inkännande och tillåtande förhållningssätt. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, Anusara m.fl.). Av denna anledning kan Yin Yoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap, som även förbereder för meditation.

Att undervisa eller praktisera Yin Yoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva som i vardagen kanske inte får så mycket utrymme. Vi lever i en kultur präglad av yang; av det snabba, innovativa och effektiva – ett konstant företagande och expanderande. Yin Yoga erbjuder en motvikt till detta, ett möte med dig själv som du är, utan agendor eller måsten. Det är en praktik som betonar enkelhet, stillhet och empati – det som ger oss näring på djupet.

Inom Taoismen finns idén om att de motsatta uttrycken av Yin och Yang behöver varandra för att skapa och upprätthålla balans. Det ena utesluter inte det andra.

Utbildningen riktar sig till dig som redan har en grundkurs i Yin Yoga (50 timmar) och som längtar efter ytterligare fördjupning, eller till dig som på sikt önskar undervisa denna unika metod.

Grundkursen och fördjupningskursen leder, tillsammans med inlämnade hemuppgifter, till Yogayamas Yin Yoga-lärarcertifiering på 100 timmar.

 

 

Schedule

 • October 14 , 2022
  09:00To17:00
 • October 15 , 2022
  09:00To17:00
 • October 16 , 2022
  09:00To17:00
 • November 25 , 2022
  09:00To17:00
 • November 26 , 2022
  09:00To17:00
 • November 27 , 2022
  09:00To17:00

Prices

 • Course
  8700 SEK
 • Number of hours
  50 hrs

Teacher (s)

Sofie Ringsten

Yin Yoga

Sofie Ringsten är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare […]

Course includes

Under den här fortsättningsutbildningen dyker vi djupare ner i begreppet Yin Yogan och studerar denna praktiks energimässiga påverkan på kroppen ur ett österländskt perspektiv, med utgångspunkt från den traditionella kinesiska medicinen och filosofin. Vi bygger vidare på vår kunskap från grundkursen och applicerar bl.a. meridianer och fem elements teorin på Yin Yogan. Vi praktiserar Yin Yoga i kombination med Yang sekvenser baserade på Qigong, samt går även igenom en Assisterad Yin Yoga sekvens för att fördjupa oss i de terapeutiska delarna av Yin Yoga.

Fördjupning för 100 timmars certifiering: Energi modul

Traditionell Kinesisk Medicin och Yin Yoga ur ett terapeutiskt perspektiv

Grunder i TCM
Yin och Yang filosofi
Zang Fu organsystemet
Modern Meridian Theory
Theory of Qi
Typer av Qi
Meridianer och fascia
Meridianer och de fem faserna
Meridianer och de fem känslorna
Organ studier: fysisk, mental, emotionell
Vilket ”element” är du
Yin Yoga Meridian Sekvenser med akupressur / guasha
Avslutande examensuppgift (skriftlig inlämnningsuppgift)

NÄRVARO
För att bli godkänd på yogayamas yinutbildning enligt de riktlinjer som gäller för Yoga Alliance krävs 100% närvaro på samtliga lektioner. Vid sjukdom finns (vid uppvisade av sjukintyg) möjligheten att ta igen de missade timmarna vid nästkommande kurstillfälle. I övriga fall av frånvaro utan sjukintyg görs en individuell bedömning av möjligheten att ta igen missade timmar, utifrån rådande omständigheter och i mån av plats.

 

Prior Knowledge

Endast elever som fullföljt Yin Yoga grundkurs 50 timmar med Sofie Ringsten, eller elever med likvärdig grundutbildning, kan anmäla sig till denna fördjupningskurs.

After completing the course

Efter avslutad utbildning har du ytterligare verktyg för att utveckla din roll som Yin Yoga lärare och känner större trygghet i att undervisa Yin Yoga både utifrån ett funktionellt, terapeutiskt och filosofiskt perspektiv.

Location

Jungfrugatan

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar