Yin Yoga- Fortsättningskurs – The Five Elements

Denna fördjupningskurs i Yin Yoga är en uppföljning och påbyggnad av grundkursen i yin.

Yin Yoga består av ett fåtal golvnära positioner som praktiseras med ett inkännande och tillåtande förhållningssätt. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, Anusara m.fl.). Av denna anledning kan Yin Yoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap, som även förbereder för meditation.

Att undervisa eller praktisera Yin Yoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva som i vardagen kanske inte får så mycket utrymme. Vi lever i en kultur präglad av yang; av det snabba, innovativa och effektiva – ett konstant företagande och expanderande. Yin Yoga erbjuder en motvikt till detta, ett möte med dig själv som du är, utan agendor eller måsten. Det är en praktik som betonar enkelhet, stillhet och empati – det som ger oss näring på djupet.

Inom Taoismen finns idén om att de motsatta uttrycken av Yin och Yang behöver varandra för att skapa och upprätthålla balans. Det ena utesluter inte det andra.

Utbildningen riktar sig till dig som redan har en grundkurs i Yin Yoga (50 timmar) och som längtar efter ytterligare fördjupning, eller till dig som på sikt önskar undervisa denna unika metod.

Grundkursen och fördjupningskursen leder, tillsammans med inlämnade hemuppgifter, till Yogayamas Yin Yoga-lärarcertifiering på 100 timmar.

 

 

Schedule

 • September 27 , 2024
  09:00To17:00
 • September 28 , 2024
  09:00To17:00
 • September 29 , 2024
  09:00To17:00
 • October 18 , 2024
  09:00To17:00
 • October 19 , 2024
  09:00To17:00
 • October 20 , 2024
  09:00To17:00

Prices

 • Course
  8700 SEK
 • Number of hours
  50 hrs

Teacher (s)

Sofie Ringsten

Yin Yoga

Sofie Ringsten är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare […]

Course includes

Utbildningen bygger vidare på kunskap från grundutbildningen i Yin Yoga och vi studerar de fem elementen och hur dessa är förknippade med naturens säsonger, men även lever inom oss, och hur vi kan designa Yin Yoga sekvenser baserat på varje element, säsong och individuella behov. Vi lägger stort fokus på organ hälsa och känslor (mentala fokusområden), och hur vi kan balansera varje element inom oss för harmoni och balans. Vi studerar energikanal direkt applicerbara på Yin Yogans 20 huvudpositioner och dess funktionella fokusområden (Paul Grilley´s metod) för att skapa en mer terapeutisk effekt i Yin Yoga praktiken. Vi applicerar även akupressur som ett kraftfullt verktyg för ytterligare harmoniserande effekter på vår hälsa.

Innehåll

– YinYang filosofi

– Fem elements teorin– Zang Fu organsystemet– Modern Meridian Theory– Theory of Qi– Meridianer och fascia– Meridianer och de fem faserna– Internal causes of disease: the five emotions

– Yang Sheng: nourishment of life tradition – Yin Yoga Meridian Sekvenser med akupressur (Guasha verktyg)

 • NÄRVARO
  För att bli godkänd på yogayamas yinutbildning enligt de riktlinjer som gäller för Yoga Alliance krävs 100% närvaro på samtliga lektioner. Vid sjukdom finns (vid uppvisade av sjukintyg) möjligheten att ta igen de missade timmarna vid nästkommande kurstillfälle. I övriga fall av frånvaro utan sjukintyg görs en individuell bedömning av möjligheten att ta igen missade timmar, utifrån rådande omständigheter och i mån av plats.

 

Prior Knowledge

Endast elever som fullföljt Yin Yoga grundkurs 50 timmar med Sofie Ringsten, eller elever med likvärdig grundutbildning, kan anmäla sig till denna fördjupningskurs.

After completing the course

Efter avslutad utbildning har du ytterligare verktyg för att utveckla din roll som Yin Yoga lärare och känner större trygghet i att undervisa Yin Yoga både utifrån ett funktionellt, terapeutiskt och filosofiskt perspektiv.

Location

Jungfrugatan

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar