Yoga Anatomi- 25 h 2022

TEORI OCH PRAKTIK

Denna fördjupningskurs bygger på en noga utvald kombination av teoretiska studier och praktiska övningar för bästa möjliga inlärning och utveckling. Daglig morgonträning (yoga/meditation) varvas med de teoretiska föreläsningarna som fokuserar på:

·      Ryggrad

·      Bäcken/höftled

·      Axelled/skulderblad/överarm

OPTIMAL LINJERING FÖR VARJE YOGI

Att lära sig förstå kroppens uppbyggnad och olikheter är en ovärderlig kunskap både för den enskilde yogautövaren och för personer som undervisar andra i yoga. Under den praktiska delen kommer vi att utforska utvalda yogapositioner och dess rörelsemönster med koppling till våra fokusområden.Vi kommer att analysera vad som kan begränsa vårt rörelseomfång så att vi på ett skonsamt och hållbart sätt kan anpassa yogapraktiken utifrån var och ens personliga förutsättningar.

FÖRKUNSKAPER
Onlinekurs Anatomi för Asana 

Om du inte har gått Yogayamas Teacher Training 200 h behöver du köpa till denna E-learning kurs. För mer information kontakta utbildningsansvarig på tt@yogayama.se

Kursen hålls på engelska.

EFTER AVSLUTAD KURS

Denna djupdykning i anatomi riktar sig till yogalärare samt personer med en etablerad yogapraktik. Kursen kommer att ge en ökad förståelse för hur individers skeletala förutsättningar och unika variation kan komma att påverka struktur och funktion utifrån några av rörelseapparatens mest fundamentala områden; ryggrad, axelled, höftled och bäcken. Den ökade kunskapen kommer att ge verktyg för hur och när yogapositioner bör anpassas utifrån individuella behov.

UPPLÄGG

Varje kursdag börjar kl. 09.00 och slutar ca 17.00. Vi äter lunch vid 12.30 och har kortare pauser under förmiddagen och eftermiddagen.

Schedule

 • November 18 , 2022
  09:00To17:00
 • November 19 , 2022
  09:00To17:00
 • November 20 , 2022
  09:00To17:00

Prices

 • Course
  5300 SEK
 • Number of hours
  25 hrs

Teacher (s)

Carina Schutt

RestorativeGravidyoga/Prenatal Yoga and Mamma-baby YogaHatha Yoga

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Med över 20 års professionell samlad erfarenhet av träning och […]

Prior Knowledge

OBS! Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos yogayama.

Location

Yogayama Östermalm

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar