Nenne Folkeson

Restorative

Nenne började undervisa yoga direkt efter den första 200-timmarsutbildningen på Yogayama 2012.

Det är en ära att få dela yoga. Jag trodde aldrig att min väg skulle leda mig så här långt in i undervisandet men efter 200-timmarsutbildningen var jag såld. Jag kommer från tv – och mediavärlden där prestationsångest var starkaste drivkraften för mig men genom yogapraktiken och förståelsen av filosofin kunde jag långsamt hitta tillbaka till mig själv och förstod att jag var på fel väg, bort från mig själv.

Jag älskar att få skapa rum där människor kan kliva in och lämna vardagen och alla tankar på prestation utanför. Att få ge en möjlighet för människor att centrera sig själva, utmana sig och framförallt få vila en stund. Det är bland det finaste jag kan ge människor i tider av stress och höga krav. För mig är det också viktigt att yogan är inkluderande och att alla ska känna sig välkomna in i rummet oavsett dagsform. Jag tycker linjering och förståelse för positioner, och hur man bygger upp mot dem är väldigt rolig att få undervisa.

Under påbyggnaden 300h teacher training träffade Nenne Caroline Westling som hon sen dess följt och praktiserat med. Förutom hathayoga finns även Restorative, Pranayama och Yin som en naturlig del av praktiken.  Förutom 200 och 300 timmars utbildningarna på Yogayama har hon studerat tillsammans med Judith Hanson Lasater, Chuck Miller, James Brown AYS och Sudhir Tiwari.

Nennes klasser är på svenska.

What others says about Nenne

Nennes yogaklasser är inspirerande och varierade med mycket värme och lyhördhet. Hon har en fantastisk förmåga att målande förmedla instruktioner gällande positioner, samtidigt som hon förmedlar känslan och tankar kring yoga på ett sätt som känns äkta.”

-Annelie Mellström

Att jag en kväll för 2 år sedan landade, något skör, på Nennes matta betydde starten på mitt liv med yoga och starten för en ny typ av välmående. Hade det inte varit för Nenne vet jag inte om jag hade fastnat för yogan, det är nåt speciellt med hennes klasser. Hon har ett passionerat sätt att förmedla yogan och dess filosofi till oss på mattorna. Det finns en värme, lekfullhet och ärlighet i hennes rum. Klasserna är beroendeframkallande och ger mig både energi, utmaningar och skratt. ”

-Linn Hellstrand

 

 

Meet more Yogayama teachers

Tove Åsell

Yin Yoga

Jag har nog yogat sedan barnsben, utan att jag själv satt epitetet yoga på det. När jag i vuxen ålder […]

Sandra Janson

PranayamaYin YogaHatha Yoga

Jag kom i kontakt med yoga för ett par år sedan och redan från start blev min yogaträning oerhört viktig […]

Linn-Isabell Vesterlund

Special classesHatha Yoga

Efter avslutade gymnasiestudier präglades de följande 15 åren av att kringresandes mestadels på egen hand, nyfiket utforska världen och olika […]

Guy Powiecki

PranayamaHatha Yoga

Guy first encountered yoga in an academic setting, specialising in Indian religions and Buddhism, while studying for a theology degree. […]

Ted Sikström

Special classesVinyasa Yoga

In 2012 Ted stepped onto a yoga mat for the second time in his life and that was a defining […]

Apprentice Teacher

Våra apprentice lärare går Mysoreprogrammets Apprenticeprogram. De utbildar sig kontinuerligt under vår Ashtangalärare och Mysoreansvarig Laruga Glaser.

Sofie Ringsten

Yin Yoga

Sofie Ringsten är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare […]

Sara Gransröm-Powiecki. Fotograf: Hannah Hedin. Sara Granström

PranayamaHatha Yoga

Sara began her professional journey as a classical musician, studying for 6 years at schools such as Malmö Music College […]

Ratheesh Mani

Hatha Yoga

Ratheesh Mani har arbetat på Yogayama sedan 2005 och undervisar Yin yoga och Hatha yoga på Yogayama.

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar