<< Back to News & Events updates

En miljon svenskar ägnar sig åt yoga och meditation 2018

Estelle Nordenfalk
En miljon svenskar ägnar sig åt yoga och meditation 2018

Yogayama hoppades att nå många av dem när de valde aktiebaserad crowdfunding via Pepins.
– För ett franchise-baserat företag som oss är många små aktieägare det perfekta valet, säger vd Estelle Nordenfalk.

 

Yogayama startades 2004 med affärsidén att göra yoga, som då fortfarande sågs som en ganska alternativ träningsform, tillgängligt för den moderna västerländska människan. Sedan dess har det hänt en hel del med branschen och idag kan yoga-intresserade personer träna på allt från det lokala gymmet till arbetsplatsen.

– Men det finns egentligen ingen annan som gör det vi vill göra, att bygga en större kedja enbart fokuserad på yoga både när det gäller vanliga klasser och utbildning av lärare, säger Estelle Nordenfalk.

 Från början ägde ledningen av Yogayama själv sina första yogastudios, men det var när man la över driften på franchisetagare som verksamheten verkligen tog fart.

– Skillnaden är jättestor och det beror på att du har ett helt annat engagemang när du är egen företagare än när du är anställd.

 Målet nu är att växa enbart genom lokala franchisetagare, något man fick priset ”Framtidens franchise” för 2017. I samband med ett event där träffade Estelle Nordenfalk företrädare från Pepins och hon insåg direkt att de två företagen var perfekta för varandra.

– Det Pepins och franchise har gemensamt är att båda modellerna bygger på att man använder kraften från många mindre delägare. I och med att Pepins dessutom erbjuder handel i aktien efter emissionen finns det en möjlighet för framtida franchisetagare att enkelt bli delägare, och samma sak gäller i sin tur för deras kunder. Vi tyckte att det var en perfekt kombination eftersom båda modellerna driver affärer åt varandra.

 Yogayamas kampanj gick live våren 2018 och tog in drygt tio miljoner kronor, men det är inte bara pengarna och de många delägarna som Estelle Nordenfalk uppskattade.

– Allt arbetet innan kampanjen gick live var otroligt nyttigt för bolaget. I vardagen omger man sig med likasinnade som hela tiden bekräftar det man gör men här kom det in utomstående granskare och ifrågasatte precis allting. De trycktestade bärigheten i det vi sa, och när du går ut ur en sådan process ger det en väldig trygghet, även om man ibland fick tänka till lite.

 Kapitalet som kom in använder Yogayama till att bygga en större organisation som kan ta hand om framtida franchisetagare, men också till att utveckla företagets e-learningplattform.

–  Nu ska vi också hitta en rutin för att samverka mer med våra nya delägare och ambassadörer. Vem vet, det kanske är de som tipsar oss om vår nästa franchisetagare.

Så fungerar crowdfunding via aktier

Läs  artikeln på di.se

blogs

Har vi inte ljugit klart nu?

By: Estelle Nordenfalk

Sitter bredvid en familj i frukostmatsalen på fjällhotellet och hör mamman säga lite skrattandes till sina tonårsbarn:…

Genomskåda din omvärld och lätta på stressbördan!

By: Estelle Nordenfalk

SPG:s krönikör Estelle Nordenfalk, vd för Yogayama och föreläsare inom hälsa, om varför vi bör observera våra…

Loading...

Receipes

Sött och gott

By: Yogayama

Raw cheesecake med hallon och granatäpple Botten: 1 dl valnötter, blötlagda 5 dadlar, urkärnade och blötlagda 1…

Golden Milk recept

By: Yogayama

Golden milk innehåller antiinflammatoriska ingredienser och kan bidra till ett starkare immunsystem. Ingredienserna boostar även förbränningen och…

Favoritsmoothies med renande bas

By: Yogayama

1 äpple, 1 banan, 1 kiwi, 2 nävar bladgrönt efter smak (spenat, persilja, mangold, ruccola, grönkål, basilika,…

Loading...

Latest Videos

David Fredriksson

By: Yogayama

Carina Schütt

By: Yogayama

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde…

Loading...

Workshops, Courses & Events

9th

  • Course
  • Göteborg

Teknikklasser med Mariell Ehlin

starts on Jul 9
more

13th

  • Course
  • Stockholm

Kost och Ayurveda; höst 2019

starts on Nov 13
more
X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar