<< Back to News & Events updates

Yogayamas historia

Yogayama

2004: Aktiebolaget Yogayama AB startas av Eva Lewenhaupt och Eva Henje-Blom – en mindre verksamhet med Ashtangayoga startar på Taptogatan på Gärdet i Stockholm. Planerna för att bygga en exklusiv medlemsklubb med bas av yoga ihop med den väletablerade gymverksamhet från Grand Hotell började ta form. Konceptet skulle även innehålla pilates, dans, butik och en restaurangverksamhet under samma tak i det nytänkande centret.

2004: Inflyttningen i de nyrenoverade lokalerna på Jungfrugatan 8 sker under året. Samarbetet med gymmet blev kortvarigt och gymverksamheten flyttar så småningom ut. Istället planeras en behandlingsavdelning med influenser från öst med bland annat ett specialrum enbart för ayurvediska behandlingar.

2006: Estelle Nordenfalk kommer in som VD och delägare. Konceptet görs om från en sluten medlemsklubb med fokus på Ashtangayoga till det som Yogayamas verksamhet står för idag. Utbudet breddas till att omfatta fler yogastilar, klippkort och drop-in införs och därmed är det slutna konceptet borttaget. Restaurangverksamheten avslutas i Yogayamas egen regi och från och med hösten 2006 driver Renée Voltaire restaurangen med rätter på ekologiska råvaror lagade från grunden.

2007: Arbetet med att Yogayama går från att vara en exklusiv medlemklubb till att bli en mer öppen verksamhet fortsätter, nya produkter lanseras och kursverksamheten läggs ner till förmån för ett stort öppet schema. Behandlingsavdelningen tar fart och butikens sortiment ses över för att ligga i framkant med ekologiska produkter och ett miljötänk i materialval och förpackningar.

2008: Yogayama ligger långt i framkant vad gäller miljö- och hållbarhetstänk i en tid när gemene man inte förstår vad som är skillnaden på ekologiska och icke ekologiska produkter och råvaror. De stora kunskapsluckorna omfattar även yogans effekter och mycket av Yogayamas koncept avfärdas som flum, kaninmat och sektliknande tendenser. Marknaden har helt enkelt inte kommit ikapp, även om en mindre målgrupp är mycket dedikerade och ett starkt community håller på att växa sig startkt.

2009:Nya huvudägare kommer in, Helena Ekström. Branschen påverkas nu stort av att gymmen såsom Sats och Friskis&Svettis börjar ta in yoga i sin ordinarie verksamhet. De lyckas sänka tröskeln för en bredare målgrupp att börja intressera sig för yoga. Detta resulterar i att Yogayamas numera etablerade varumärke gynnas väsentligt av gymmens uppmärksamhet på yoga.

2010: Yogayama satsar på att gå ifrån papper och penna för bokningar och klasstatistik till att ta in ett nytt modernt boknings- och kassasystem BRP och i stort rustar man för att kunna skala upp och expandera verksamheten.

2011: Tidigt 2011 tas beslut om att starta en lärarutbildning, med motiveringen att med den boom som nu finns på marknaden borde det rimligen snart vara brist på välutbildade lärare. Yogayama beslutar att den utbildning som skall tas fram skall vara marknadens mest gedigna och genomarbetade utbildning och fylla kraven för att vara certifieringsgrundande av Yoga Alliance. Innan året är slut lanseras Yogayama Teacher Training®

2012: Utbildningens första kull startar januari 2012 och fyller snabbt upp med sin halvårsutbildning för att till hösten starta en halvårs- och en helårsutbildning. 2012 påbörjas arbetet med Yogayamas egna bok, vi vill även ta fram egna produkter och börjar undersöka leverantörer som kan leva upp till de ekologiska och produktionsmässiga krav vi har.

2013:Yogayama lanserar bokenLeva med yoga byYogayama, en bok som skall inspirera till en mer medveten livsstil och som är anpassad efter vårt nordliga klimat. Samma år startar Retreatresor till Costa Rica. Detta är också året då vi tar beslut om att starta en 300 timmars påbyggnadsutbildning, även den certifierande av Yoga Alliance.

2014: Yogayama Teacher Training 500 hr® färdigställs och första kullen elever startar påbyggnadsutbildningen hösten 2014. Butiken och lounge byggs om för att ge större butiksyta till den växande butiken och för att ge en öppnare loungedel till den ökande elevtillströmningen på klasserna. Under året startar Yogayamas Ayurvedautbildning, Ayurvedic Lifestyle Consultant, med huvudlärare Dr.Sangeeta.

2015:Yogayama expanderar till två nya marknader. Dels genom att starta en ny studio – Yogayama Sjöstaden och dels genom att inleda ett samarbete med Hagabadet i Göteborg. Yogayama Teacher Training® har sin första utbildning i Göteborg sommaren 2015. Yogayama tar in konsulthjälp från Hyper Island för att förbereda företaget för en digital expansion. Vi börjar också undersöka möjligheten att expandera Yogayama fysiskt via Franchise.

2016: Det beslutas att bygga en ny digital plattform Yogayama Village, som skall kopplas till den nya webbplatsen. Village är en marknadsplats där utbildningar och kurser säljs digitalt, utbudet innefattar inga yogaklasser utan riktar in sig på utbildningssektorn. Det beslutas att förbereda företaget för att bli Franchisegivare. Vi tar in Franchisekonsulter och bygger upp vår handbok i ett digitakt verktyg som vi kallar Yogayama Backyard, anpassat för Franchisekedjor. YYBackyard är idag navet i vår verksamhet, där all dokumentation finns och även är ett kommunikationsverktyg för alla som arbetar för Yogayama. Två Franchisetagare ansluter sig och förbereder för ett öppnande Yogayama Norrköping och Yogayama Göteborg.

2017: Yogayama Norrköping öppnar i mars och Yogayama Göteborg öppnar i augusti.

2018: Yogayama Sjöstaden överlåts till en egenföretagare och blir därmed en Franchisestudio i kedjan. Yogayama släpper in nya delägare i bolaget genom en emission via bolaget Pepins, 780 nya delägare registreras i maj. Yogayamas e-Learning lanseras på den nya webbplatsen med fem digitala utbildningskurser.

2019: Yogayama fyller 15 år och firar det tillsammans med personal, elever och delägare!

blogs

Our present state of mind

By: Caroline Westling

Our mat is our universe and our supportive energy. Our practice on it reflects how we act…

To be a beginner…

By: Caroline Westling

Thank you for taking the time to read and hopefully better understand your body, yourself and others.…

Happy Holiday part 1

By: Caroline Westling

In the Indian and yogic tradition you are suppose to rest when you have your menstruation. Why?…

Loading...

Receipes

Några enkla kostråd för att hålla vata i balans under hösten

By: Sangeeta

Ät och och drick varmt. Naturligt söta, sura och salta smaker är bra. Undvik råa grönsaker, knäckebröd…

Sött och gott

By: Yogayama

Raw cheesecake med hallon och granatäpple Botten: 1 dl valnötter, blötlagda 5 dadlar, urkärnade och blötlagda 1…

Yogayama’s bröd

By: Yogayama

En stor limpa: 3 dl grovt ekologiskt och biodynamiskt dinkelmjöl 1 dl havregryn, ekologiska 1 dl russin,…

Loading...

Latest Videos

David Fredriksson

By: Yogayama

Carina Schütt

By: Yogayama

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde…

Loading...

Workshops, Courses & Events

31st

  • Course
  • Stockholm

Pranayama & meditation, level 2

starts on Jan 31
more

5th

  • Course
  • Stockholm

Kvinnohälsa: Enligt Kinesisk medicin: Öppen för alla

starts on Dec 5
more

3rd

  • Course
  • Stockholm

Mantrayoga: Musik och Chanting: Öppen för alla

starts on May 3
more

29th

  • Course
  • Stockholm

Pranayama och Meditation: Öppen för alla

starts on Aug 29
more

8th

  • Course
  • Stockholm

Kost och Ayurveda Öppen för alla

starts on Nov 8
more

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar