<< Back to News & Events updates

Yoga är som instagram, fast tvärtom…

Estelle Nordenfalk
Yoga är som instagram, fast tvärtom…

Jag blir så inspirerad av andras liv… det är bra för min mormor kan då se bilder på mina barn… jag har så mycket kompisar som bor utomlands och då håller vi oss uppdaterade…jag slötittar lite då och då, fast såklart har jag koll på vilka som lajkar och inte….men jag bryr mig inte så mycket…

Coolt och disciplinerat om man kan hålla det där – men för många handlar nog lockelsen om andra saker. Det är inte lika ofta man hör någon beskriva snabbsockerkickarna som lajksen ger. Förmodligen för att det har blivit en så naturlig del av ens vardag att man faktiskt inte riktigt tänker på hur mycket tid och fokus man lägger på att bygga bilden av sig själv och sitt ego. Kanske är man heller inte så intresserad av att observera sig själv, sina tankar och beteenden och därmed har man aldrig gjort den reflektionen. 

Om Insta får oss att ge en fragmenterad bild av oss själva, delvis inte helt sann – (även om det inte handlar om att direkt ljuga utan något man gör omedvetet) så är det man jobbar med i yoga en strävan i diametralt motsatt riktning.

Där handlar det om att se oss som hela människor och intresset och fokuset ligger på att se saker precis som de är – utan att man gör om dem, utan att man värderar dem eller försöker skarva till lite för att det skall passa bättre. Yoga kan man beskriva som det naturliga tillståndet där alla lager av att skydda oss är borta. Det kraftfulla ligger i att våga vara autentisk, våga visa vem du är. Det är spännande på riktigt! 

Yogan skalar bort lager, Instagram lägger på filter.

I västvärlden är vi ju också så vana vid att värdera allt vi upplever, bra – dåligt, rätt – fel, fult – snyggt, slarvigt – duktigt  etcetera vilket begränsar oss från att komma åt känslan av att kunna se igenom saker och på riktigt fatta vad som egentligen händer, vi stannar vid det värderande. I längden blir det ett ganska fattigt sätt att uppleva saker på, förutsägbart på något sätt. Att interagera med en hel människa och som en hel människa är ju både roligare och mer tillfredställande.

Vi jobbar hårt på att bygga upp våra olika images – med eller utan Instagram – men helt ärligt… är det egentligen inte ganska tråkigt? Det blir tråkigt inombords för oss själva och faktiskt lite tråkigt att hänga med någon med fokuset att ge en lite förvanskad bild av sig själv. 

Den stora yogaboom som vi upplever just nu tror jag handlar om längtan efter något annat… I yogan säger man att det är inte förrän man har punkterat sitt ego och börjar kunna uppskatta, känna nyfikenhet inför, bry sig om och älska andra varelser som man kan känna lycka och tillfredsställelse!

Namaste!

blogs

Our present state of mind

By: Caroline Westling

Our mat is our universe and our supportive energy. Our practice on it reflects how we act…

To be a beginner…

By: Caroline Westling

Thank you for taking the time to read and hopefully better understand your body, yourself and others.…

Happy Holiday part 1

By: Caroline Westling

In the Indian and yogic tradition you are suppose to rest when you have your menstruation. Why?…

Loading...

Receipes

Några enkla kostråd för att hålla vata i balans under hösten

By: Sangeeta

Ät och och drick varmt. Naturligt söta, sura och salta smaker är bra. Undvik råa grönsaker, knäckebröd…

Sött och gott

By: Yogayama

Raw cheesecake med hallon och granatäpple Botten: 1 dl valnötter, blötlagda 5 dadlar, urkärnade och blötlagda 1…

Yogayama’s bröd

By: Yogayama

En stor limpa: 3 dl grovt ekologiskt och biodynamiskt dinkelmjöl 1 dl havregryn, ekologiska 1 dl russin,…

Loading...

Latest Videos

David Fredriksson

By: Yogayama

Carina Schütt

By: Yogayama

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde…

Loading...

Workshops, Courses & Events

2nd

  • Course
  • Stockholm

Pranayama & meditation, level 2

starts on Feb 2
more

5th

  • Course
  • Stockholm

Kvinnohälsa: Enligt Kinesisk medicin: Öppen för alla

starts on Dec 5
more

4th

  • Course
  • Stockholm

Mantrayoga: Musik och Chanting: Öppen för alla

starts on May 4
more

29th

  • Course
  • Stockholm

Pranayama och Meditation: Öppen för alla

starts on Aug 29
more

8th

  • Course
  • Stockholm

Kost och Ayurveda Öppen för alla

starts on Nov 8
more

Contact Us

Yogayama Varberg

Contact Us

Yogayama Yoga Kendra

Contact Us

Yogayama Östermalm

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm
Sweden

08-660 88 60

info@yogayama.se

X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar