<< Back to News & Events updates

Vem är du i gruppen?

Estelle Nordenfalk
Vem är du i gruppen?

Ställer du specifika frågor som rör bara ditt barn när du går på föräldramöte? Är din erfarenhet av grupparbeten att du har gjort hela jobbet? Är du duktig på att lyssna på andra? Eller sitter du mest och väntar på att den andre skall prata klart så att du kan få säga ditt?

Detta är mitt sista inlägg (för närvarande) som handlar om egots utdöende era som nu istället ska ge plats för gruppens tillbakakomst.

Att ingå i en grupp kan vara utmanande på många sätt. I den sociala kompetensen som blir så mycket viktigare i vår globala värld framåt kommer vi att behöva träna upp dessa färdigheter. I det ligger också en slags bredare bildning i form av att kunna förstå många olika typer utav människor och kulturer.

En del i vårt sociala arbetet ligger i att disciplinera oss så att vi låter alla i gruppen/rummet få uppmärksamhet och fokus. Vi är vana vid att vissa tar mycket mer plats än andra, men då blir resultatet också bara summan av den eller de personerna, när den skulle kunna vara så mycket mer och ge så många fler dimensioner.

Just att vara bra på att vara en del av en grupp är något som man har möjlighet att träna på i sin vardag eftersom den innefattar så många sådanna möjligheter – ett möte på jobbet, ett föräldramöte, en gruppträningsklass, en diskussion med vänner, grupparbeten etc

Ta tillexempel en yogaklass, det kan vara ett utmärkt tillfälle att börja uppmärksamma sitt egna beteende och observera sig själv i relation till gruppen.

Vem är jag i rummet?

Känner jag behov av att ta mer plats än de andra i rummet? Har jag behov av att utmärka mig på något sätt? Är det viktigt att läraren uppmärksammar just mig? Sitter jag och irriterar mig på andra i rummet? Är det viktigt för mig att de andra ser att jag är duktig?

Det bruka ofta vara ganska intressant att börja göra dessa enkla observationer i sin vardag, du kommer sannolikt att lära dig något om dig själv, saker som du definitivt har nytta av och kan överföra till ditt liv långt utanför din yogamatta!

 Tack för idag

Estelle

blogs

Har vi inte ljugit klart nu?

By: Estelle Nordenfalk

Sitter bredvid en familj i frukostmatsalen på fjällhotellet och hör mamman säga lite skrattandes till sina tonårsbarn:…

Genomskåda din omvärld och lätta på stressbördan!

By: Estelle Nordenfalk

SPG:s krönikör Estelle Nordenfalk, vd för Yogayama och föreläsare inom hälsa, om varför vi bör observera våra…

Loading...

Receipes

Sött och gott

By: Yogayama

Raw cheesecake med hallon och granatäpple Botten: 1 dl valnötter, blötlagda 5 dadlar, urkärnade och blötlagda 1…

Golden Milk recept

By: Yogayama

Golden milk innehåller antiinflammatoriska ingredienser och kan bidra till ett starkare immunsystem. Ingredienserna boostar även förbränningen och…

Favoritsmoothies med renande bas

By: Yogayama

1 äpple, 1 banan, 1 kiwi, 2 nävar bladgrönt efter smak (spenat, persilja, mangold, ruccola, grönkål, basilika,…

Loading...

Latest Videos

David Fredriksson

By: Yogayama

Carina Schütt

By: Yogayama

Carina har en bakgrund bestående av akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga ägde…

Loading...

Workshops, Courses & Events

9th

  • Course
  • Göteborg

Teknikklasser med Mariell Ehlin

starts on Jul 9
more

13th

  • Course
  • Stockholm

Kost och Ayurveda; höst 2019

starts on Nov 13
more
X

YOGAYAMA KLASSERSTARTING AUGUST 2018

Det finns bara en yoga. I augusti lanserar vi våra egna Yogayama klasser, som är utvecklade och framtagna av Yogayamas internationella yogateam.

Vi har inte skapat en ny typ eller stil av yoga, utan en sekvenserad klass som är utformad för att eleverna ska få en djupare upplevelse av yogans helhet. Det ger eleverna möjlighet att växa inte bara i sin fysiska träning utan också att utvecklas mentalt genom pranayama och meditation.

Yogayama är Skandinaviens största yogaskola. Vår målsättning är att skapa en plats för individuell utveckling som inspirerar, stärker och berör. Här ger vi dig utrymme att växa och utvecklas. Vi har ett brett och noga utvalt utbud av klasser, yogalärarutbildningar, workshops, kurser och events. Vi ser fram emot att ta hand om dig på din yogaresa! Mer info kommer i augusti.

Yogaklasserna finns from augusti på Yogayama Östermalm. I våra studios i Norrköping, Göteborg och Sjöstaden kommer klasserna lanseras i början av 2019.

Stäng fönster

Tack för att du prenumererar